CHP adayı Çilsal: Boydak ailesini Kayseri'den çıkarın insanlar aç, işsiz kalır

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Çilsal, Anadolu sanayicisi üzerine kurulan baskıların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, " Sayın Boydak, Kayseri sanayisinin yarısı bunlar demek.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Çilsal: Boydak ailesini Kayseri'den çıkarın insanlar aç, işsiz kalır

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Çilsal, Anadolu sanayicisi üzerine kurulan baskıların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, " Sayın Boydak, Kayseri sanayisinin yarısı bunlar demek. Onları çıkartırsanız, insanlar aç kalır, işsiz kalır. Birkaç ay ödeme yapılmasa, birçok insan şehirde zor durumda kalır. Tabi ki ben, sahip çıkarım. Çıkmak zorundayım. Düne kadar Anadolu aslanıydı, bu firmalar. Bugün biranda Anadolu vampiri diyorsunuz. Gerçek vampir kim göreceksiniz. Gerçek vampir kim sandıkta millet gösterecek.” dedi.

CHP’li Başkan adayı Osman Çilsal, katıldığı bir televizyon programında ülke ve Kayseri gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan'ın tape kayıtları ile ilgili montaj açıklamalarına “ironi” diyen Çilsal, şunları söyledi; “Ne yapmak istediği Başbakan'ın kendi içinde tutarlı. Neden tutarlı biliyor musunuz? Ülkeyi 'Darül Harp' gören zihniyeti temsil ediyor. Böyle görürseniz Yaptığınız her şeyi böyle değerlendiriyorsunuz. Tahliye sonrasında adalet yerini buldu, demiyor. Hak yerini buldu, diyor. Siz bunu, nasıl hak olarak görebilirsiniz. Bizim Yeşilhisar ilçe ile ilçenin köyü ve beldesine kadar olan yerde insanlar AKP adayları geldiğinde çok çarpıcı bir şey söylediler. Kutudan çıkan 4.5 milyon doları ilçemize getirseniz Yeşilhisar’ın hiçbir derdi kalmaz, dediler. Neyi saklıyorsunuz. Herkes biliyor. Yaptıklarınızı hak görürseniz, “Hak” derseniz, “İnsana da çalarsa çalsın, benden mi çaldı”, “Zenginden yaptığı işin zekatını, fakire dağıtmak için almak” derseniz, buna da edep yahu. Hırsız, hırsızdır. Hırsızın Müslüman olanı, olmayanı olmaz. Hırsızın tanımı, ortaya konulmalıdır. Bizim mahremimize emanet ettiğimiz başımızdaki adamın, yaptıklarından, hiçbir şeyinde de haberiz yok. Demek ki herkesin başbakanı değildir.”

“Her türlü baskılara rağmen insanlar rahatsız. Siz kendinizle barışık değilseniz insanı sevemezsiniz” diyen Çilsal, “Yaratılanı seviyorum, diyorsunuz. Yaratandan ötürü diyorsunuz. Ondan sonra insanlara hakaret ediyorsunuz. 'Haşhaşi' diyorsunuz. Genel müdür, diyorsun. Küçümser nitelikte. Kayseri sessiz ve dinliyor. Hesap sormaya hazırlanıyor. Bunu herkes biliyor” dedi.

İNSANLARDA SİZİ KABE’Yİ YIKMAK İSTEYEN HARİCİLER GİBİ GÖRÜR

Başkan adayı Osman Çilsal, hiçbir devletin başbakanı, bakanı, herhangi bir yöneticisinin iş adamını vampir olarak tanımlayamayacağını, Haşhaşi diyemeyeceğini ifade ederek, “Meclis'te olan sizler, insanlarınızı hain, casus olarak görüyorsanız. Parlamento da yaşananlardan dolayı da insanlar sizlere Hariciler diyebilir. Hariciler, dinimizi farklı yorumladıkları için, kutsal mekanımız Kabe’yi yıkmak, Efendimiz’in (sas) mezarını yıkmak istemişlerdir. Hacer'ül Esved taşını parçaladılar. Üç parçası da İstanbul’dadır. Parlamento, demokrasinin mabedidir. En büyük sembolüdür. En muazzez kurumumuz Meclis'tir. Siz olmadık hakaret ve sataşma yapıyorsunuz. Ne farkı var, Hariciler’den. Benim kutsalıma saldırıyorsunuz.” diye konuştu.

ZENGİNİ HAPİS VE KARAKOLLA KORKUTACAKSINIZ

Osman Çilsal, Anadolu bir tabir olduğunu belirterek, yaşanan süreci şöyle değerlendirdi; “Zengini hapis, karakolla korkutacaksınız. Fakiri para cezasıyla korkutacaksınız. Yaptıkları bu. Bizim Kayseri’de 10 tane simitçi ile uğraşıyorlar. Adam evine helal ekmek götürmek istiyor. Ne uğraşıyorsunuz. Ama kendisinin yanında dev olmuş insanlar var. Adında adalet var. Adamımın kalkındığı parti, denmesi lazım. Adamımım, ahbabımın kalkınacağı parti denmesi lazım. İnsanların hassas değerleriyle bu kadar oynanmaz. Sanayicimin yanında tarafım. Kendilerinin 7 milletvekili var. Sahip çıksalardı. Ne olurdu. Orada utanmadınız mı? İlinize, sanayicisine sahip çıksaydınız. İlla her şey koltuk değil.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar