CHP, Adalet Bakanı'na oy pusulalarının yükleneceği THY uçaklarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı’na, “THY’nin, oy pusulalarının yükleneceği uçak veya uçaklarında kamera takip ve kayıt sistemi kurulacak mıdır?” diye sordu.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı...

Google Haberlere Abone ol
CHP, Adalet Bakanı'na oy pusulalarının yükleneceği THY uçaklarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı’na, “THY’nin, oy pusulalarının yükleneceği uçak veya uçaklarında kamera takip ve kayıt sistemi kurulacak mıdır?” diye sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yönelitti: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kaç adet oy pusulası basılacaktır? Pusulalar hangi matbaa veya matbaalar tarafından basılacaklardır? Pusulaların basımları için ihale düzenlenmiş midir ya da düzenlenecek midir? THY’nin oy pusulalarının yükleneceği uçak veya uçaklarında kamera takip ve kayıt sistemi kurulacak mıdır? Uçak veya uçaklarda siyasi partilerin müşahitleri görevlendirilebilecek midir?

Oy pusulalarının hangi kanat numaralı uçaklarla taşınacağı belirlenmiş midir? Oy pusulalarının taşınacağı uçak veya uçaklar sadece bu görev için mi görevlendirilecektir? Uçaklarda yolcu bulunacak mıdır?"

CİHAN

Yorumlar