CHP 10 ilde kesin adaylarını belirledi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, merkez ve eğilim yoklaması sonucu 10 ildeki adaylarını belirlediklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP 10 ilde kesin adaylarını belirledi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı izahatda, CHP olarak Parti Meclisi kararıyla 55 seçim alanda önseçim kararı aldıklarını hatırlattı. 

CHP'nin aldığı bu kararla Türkiye'de adete bir demokrasi şöleni gerçekleştiğini anlatım eden Bingöl, "Şu ana kadar, 10 ilde merkez ve heves yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. Bu hafta sonu da 40 il, 44 seçim sahasında üyelerimizin katılımıyla hakim denetiminde önseçim yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.

Tekin Bingöl, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Önseçim dışında, merkez yoklaması ve kontenjan adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyoruz. Orada da müsait listeler, o ilin tüm niteliklerini taşıyacak adaylarla yola çıkacağız. Bizim aşırı yıldız aday arayışımız yok. CHP'nin programıyla tüzüğüyle, ilkeleriyle uyuşan, örtüşen, partimize ve ülkemize katkıda bulunacak aday adayı arayışlarımız var. 55 yerde önseçim yapmamız bizim elimizi rahatlattı. Geri kalan vilayetlerde sorunsuzca çalışma, araştırma, tetkik şansına sahip olduk. O da bizim daha sıhhatli listeler çıkarmamıza yardım koyacak."

CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI ŞÖYLE

Tekin, merkez ve heves yoklamasıyla bugün itibarıyla belirledikleri adayları ise şöyle sıraladı:  

Yolava: Muharrem İnce ve Murat Ocak (Merkez Yoklaması)

Kars: Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz ve Hacer Akyol (Merkez Yoklaması)

Elazığ: Feyzi Septioğlu, Yaşar Karabulut, Mustafa Yavuz ve Fadime Yılmaz (Merkez Yoklaması)

Malatya: Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez (Eğilim Yoklaması) 

Ağrı: Cemil Erhan, Muhammed Nidai Özmen, Mehmet Sıddık Yel, Erkan Sayan (Merkez Yoklaması)

Çankırı: Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin (Merkez Yoklaması)

Bayburt: Murat Bülbül ve Önal Aşut (Merkez Yoklaması)

Adıyaman: Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey ve Mehmet Karahan (Eğilim Yoklaması) 

Tekirdağ: Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Milletvekili Candan Yüceer, Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi, (Eğilim Yoklaması)  

Gümüşhane: Barkın Altınok (Merkez Yoklaması) 

Aday belirlemeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bingöl, birkaç gün arasında 10'a yakın yerde daha adaylarını açıklayacaklarını bildirdi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar