Cezaevlerinde toplam 152 bin 212 kişi bulunuyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde şuan toplam 152 bin 212 kişinin bulunduğunu söyledi. Cezaevlerinde toplam 27 bin 54 kişinin ise uyuşturucuyla ilgili tutuklu ve hükümlü olduğunu belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun...

Google Haberlere Abone ol
Cezaevlerinde toplam 152 bin 212 kişi bulunuyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde şuan toplam 152 bin 212 kişinin bulunduğunu söyledi. Cezaevlerinde toplam 27 bin 54 kişinin ise uyuşturucuyla ilgili tutuklu ve hükümlü olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 97. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. MHP Grubunun, seçimlerde yaşandığı iddia edilen usulsüzlük iddialarına ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü ve kabul edilmedi.

Daha sonra Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının tümü üzerinde görüşme başladı. Meclis Genel Kurulu'nda soruları cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şuan 20 bin 736 tutuklu, 11 bin 410 hüküm özlü, 120 bin 66 hükümlü bulunduğunu ifade etti. Cezaevlerinde şuan toplam 152 bin 212 kişinin bulunduğunu dile getiren Bozdağ, "Uyuşturucudan şuan cezaevlerinde 7 bin 52 kişi tutuklu bulunurken, hükümlü ise 20 bin 702 kişi. Toplam 27 bin 54 kişi uyuşturucuyla ilgili tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır." diye konuştu.

İvedi yargılama konusunda Bozdağ, bu yargılamanın yargılamayı ortadan kaldırmadığını vurguladı. İvedi yargılamada direk Danıştay'a gideceğini belirten Bozdağ, usulde değişiklik olmadığını sadece hızlandırma olduğunu ve buna da ihtiyaç olduğunu söyledi. Yatırımların zamanında yapılamadığını ve pekçok mahrumiyetlerin yaşandığını anlatan Bozdağ, bu duruma çeşitli örnekler verdi. Yargı denetimden veya bir yolsuzluk yapıldıysa üstü örtülsün diye birşeyin söz konusu olmayacağını ifade etti. Herkesin hakkını koruyan bir durum olduğunu belirten Bozdağ, kaçan, göçen bir durum olmadığını kaydetti.

Kardeşiyle ilgili bir soruya ise Bozdağ, "Benim kardeşim hukuk mezunudur. 28 Şubat döneminde sınava girdi hakimlik savcılık sınavını kazandı. O günden bugüne görevdedir. Torpil yapıldı diye bir durum ima edilirse üzülürüm. Kardeşim başarılı zeki bir insandır. Kendim görevden aldım. Bakan olunca kardeşimi pasif bir göreve aldım. Kızak bir göreve aldım, takdir beklerken böyle ithamlar karşısında üzüldüm. Onunla iftihar ettim, daha büyük görevleri hak ediyor." şeklinde konuştu.

236 tane cezaevinin kapandığını dile getiren Bozdağ, bu sene 48 tane cezaevinin açılacağını söyledi. Kanun Tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Maddelerine geçilmesi kabul edildi. Birleşime bir saat ara verildi. CİHAN

Yorumlar