Çetin: Töhmet altındaki Başbakanlık makamından AKP’den çok MHP’yi rahatsız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, töhmet altında bırakılmış Başbakanlık makamının AKP’den çok MHP’yi rahatsız ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Çetin: Töhmet altındaki Başbakanlık makamından AKP’den çok MHP’yi rahatsız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, töhmet altında bırakılmış Başbakanlık makamının AKP’den çok MHP’yi rahatsız ettiğini söyledi.

    Şefkat Çetin, gündemle ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, yürütmenin başının arsa, futbol, medya ve kamu ihalesi gibi işleri yürütmekten asli görevini unuttuğu bir Türkiye manzarası ile karşı karşıya olunduğuna işaret ederek “17 Aralık’tan bu yana hükümete ait yolsuzluk söylentileriyle her geçen gün derinleşen kriz yüzünden Türkiye’nin istikrarsızlaştırıldığı bir süreci yaşıyoruz. AKP hükümeti kendi gölgesiyle kavga ederken, ülkeye dayatılan kamplaşmanın neticesinde yükselen tansiyon ciddi manada tehlike sinyalleri vermektedir. Üstelik çevremizde Suriye’den sonra bir de Ukrayna gibi içeride bölünmüşlüğü yaşayan iki kötü örnek var iken, Türkiye’de toplumsal kamplaşmalar ve iç gerilimlerin tahrik edilmesi dikkat çekicidir.” dedi.

    "TÜRKİYE'Yİ SAVUNMASIZ BIRAKAN TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

    MHP’li Çetin, “Tayyip Erdoğan neredeyse varlık sebebi haline getirdiği karşıtlıklar üzerinden siyaset yapma anlayışıyla, Türkiye’yi her türlü riske atacak ve bir kaosa doğru sürükleyecek ölçüde bencilce hareket etmektedir. Askeri, polisi, MİT’i, yargıyı, medyayı, sermayeyi kontrol edeceğim derken etkisizleştiren ve Türkiye’yi savunmasız bırakan Tayyip Erdoğan’dır. Yolsuzluk ve hırsızlık iddialarıyla dengesi bozulan Tayyip Erdoğan ülkeyi yönetmek yerine, germek ve kamplara ayırmakla meşgul olmaktadır. Hem muhafazakâr hem de laik çevreleri temsil kabiliyeti olan MHP, 28 Şubat’la birlikte ülkede yaşanan gerilimin ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde, toplumsal kamplaşmaların sona erdirilerek Türkiye’nin iç huzura kavuşmasında tarihi bir rol oynamıştır. MHP’nin kendi siyasi çıkarlarını hiçe sayma bahasına, ülkenin normalleşmesi için oynadığı son derece önemli rolü tarihler mutlaka yazacaktır.” şeklinde konuştu.

    Devlet gücünü bütünüyle eline geçirmesine ve askeri sivil bürokrasiye hakim olmasına rağmen, hep daha fazlasını isteyen Tayyip Erdoğan’ın kafasındaki yeni Türkiye’yi Türk toplumunun kabul etmeyeceğini söyleyen MHP’li Çetin, “Kendilerine hesap sorulamaz bir statü sağlayan bu kadroyla ilgili yolsuzluk ve rüşvet skandallarının soruşturulamaması, milli vicdanı sızlatacak ve adalet duygusunu yok edecek boyutlara ulaşmıştır.” diye konuştu.

    "TAYYİP ERDOĞAN AKLANMAK İÇİN DERHAL ARGIYA TESLİM OLMALIDIR"

    Çetin, bugün siyasallaştırılan hukukun bir gün kendilerine de lazım olacağını, işlemez hale getirilen devlet mekanizmasının bedelini ödeyeceklerine işaret ederek “Tepedeki kavganın ve çekişmenin geniş toplum kesimlerine kadar sirayet etmesi, hiçbir ülkenin kaldıramayacağı boyutta sorunlara ve hatta felaketlere davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de derhal normalleşme sürecine geçiş için adımlar atılmalıdır.
Tayyip Erdoğan hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle töhmet altında bırakılan başbakanlık makamı, AKP’den daha çok MHP’yi rahatsız etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı asla kirli ilişkiler içerisinde olmamalı, bu iddialar ortaya atıldığında ise o makamda oturmamalıdır. Tayyip Erdoğan bu ülkeyi samimiyetle düşünüyorsa eğer, derhal aklanmak için yargıya teslim olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

    Çetin, Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye yapacağı en büyük kötülüğün, üzerinden atmadığı şaibeleriyle ülkeyi yönetmeye çalışması olduğunu belirterek “İddiaların üzerine gidilmediği ve gerçek anlaşılmadığı takdirde, yaygın bir kanaat olarak belirecek olan bir hırsızın yönettiği Türkiye imajını hangi AKP’li seçmen kabul edebilir! Tayyip Erdoğan’a çağrımız, yolsuzluğu aklamaya çalışmak yerine, yargıya teslim olarak aklanmayı kabul etmesidir. Ülkemiz için de, kendisi için de en hayırlısı bu yoldur.” dedi. CİHAN

Yorumlar