Çetin: AKP’nin Daltonlar'ına aklanma yolu açılmıştır

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanla ilgili soruşturma önergesi hakkında, “AKP’nin Daltonlar'ına aklanma yolu açılmıştır.” dedi.Soruşturma önergelerinin AK...

Google Haberlere Abone ol
Çetin: AKP’nin Daltonlar'ına aklanma yolu açılmıştır

MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanla ilgili soruşturma önergesi hakkında, “AKP’nin Daltonlar'ına aklanma yolu açılmıştır.” dedi.

Soruşturma önergelerinin AK Parti’nin TBMM’deki sayısal çoğunluğu sayesinde aklanma yoluna sokulduğunu belirten Şefkat Çetin, yazılı değerlendirmesinde, “Devleti kanun ve nizamları hiçe sayarak Daltonlar gibi yönetenler, AKP’nin TBMM’deki parmak gücü sayesinde cezaevi yolundan çevrilmiştir. Önergenin kabul edilmesiyle kurulacak Meclis Araştırma Komisyonu’nun 15 üyesinden 8’inin AKP’li olması, soruşturmanın üzerine gölge düşürecek bir durumdur. Geçtiğimiz hafta TOKİ soruşturmasıyla ilgili verilen takipsizlik kararıyla 60 kişinin salıverilmesinin ardından AKP’li üyelerin çoğunlukta bulunduğu komisyona sevk edilen bakan dosyalarının aklanacağı çok açıktır.” ifadelerini kullandı.

“HESAP SORULAMAMASI MİLLİ VİCDANI YARALAYACAK BİR DURUMDUR”

Dört eski bakana destek veren “Yetmez ama evet” zihniyetindeki AKP grubunun, yaptıklarından dolayı ceza çekmeleri gereken mensuplarını kurtararak bir şekilde ödüllendirdiğini dile getiren MHP’li Çetin, şöyle devam etti: “Böylelikle AKP yolsuzluk ve hırsızlık iddialarıyla muhatap dört eski bakanının yanında saf tutarak milletin temsilcisi olma sıfatını kaybetmiştir. Söz konusu dört bakandan üçünün kürsüye çıkarak ortaya dökülen her şeyin yalan olduğunu iddia etmeleri, utanma duygularını da kaybettiklerini ve yapılanları içselleştirdiklerini göstermektedir. Tamamıyla yasal dinleme ve takiplerle elde edilen yolsuzluk ve rüşvet bilgilerine rağmen, millet malına el uzatan ve devlet imkânlarıyla zenginleşenlerden hesap sorulamaması milli vicdanı yaralayacak bir durumdur. İktidar gücü sayesinde yapanın yanına kar kaldığı AKP zihniyeti, çalan ama utanmak yerine milletin kürsüsünde inkâr eden yeni bir insan tipini ortaya çıkarmıştır.”

“DEVE KUŞU SİYASETİ”

Şefkat Çetin, hükümetin soruşturma önergelerine ilişkin görüşmelerin ve dosyaların ayrıntılarının millet tarafından öğrenilmemesi için ince bir taktikle TV yayınının olmadığı günü seçmesini ise deve kuşu siyaseti olarak niteleyen Çetin, “TV yayınlarını engellemekle kafasını kuma gömen AKP, böylelikle yapılan rezilliklerin görülmeyeceğini sanmakla yanılmaktadır. Ortaya dökülen iddialar geçiştirilemeyecek ölçüde ciddidir. Türk milletinin değerlerinde ve inançlarında hırsızlık ve yolsuzluk gibi aşağılık suçların siyasi dalavereyle aklanabilmesini hoş görmek yoktur. AKP hükümeti kendi içerisindeki bu çirkin görüntünün hesabını vermekten kaçtığı takdirde, Türkiye’de bundan sonra her türlü ahlaksızlığın normalleşmesi, milletin hırsızlığa ve rüşvete alıştırılması sağlanmış olacaktır. TBMM ve milletvekilliği sıfatının saygınlığını, milletin devlete olan güvenini tamamen yok edecek, çalanın çırpanın yanına kalacağı bir harami düzeni meşruluk kazanacaktır. AKP zihniyeti çağ açıp çağ kapatmış bir milletin Meclis’inde yolsuzluk ve rüşvet çağının kapısını aralamıştır.” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE, DALTONLAR ÜLKESİ OLMAYACAKTIR”

Çetin, sözlerini, “AKP kendisine bağladığı adalet sistemi ve çoğunluk hesabıyla hakim olduğu komisyonlarla yolsuzluğu aklamaya çalışsa da, Milliyetçi Hareket Partisi yaşanan rezillikleri unutturmayacaktır. Zamanı gelince Türk milleti adına bağımsız yargının işleyişini sağlayarak AKP’den hesap sormak MHP’nin asli sorumlulukları arasındadır. Türkiye hiç kimsenin hesapsızca suç işleyeceği ve cezalardan kurtulmayı başaracağı Daltonlar ülkesi olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi üstünlerin hukukuna son vererek hukukun üstünlüğünü ve herkese uygulanabilirliğini sağlayacaktır.” diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar