Cemil Çiçek: Siyasi iklim bir karakış ortamında geçti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi iklimin bir karakış ortamında geçtiğine işaret ederek, Nevruz ile beraber bahar sezonuna girildiyse siyasette de bir bahar havası esmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cemil Çiçek: Siyasi iklim bir karakış ortamında geçti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi iklimin bir karakış ortamında geçtiğine işaret ederek, Nevruz ile beraber bahar sezonuna girildiyse siyasette de bir bahar havası esmesi gerektiğini söyledi. Cemil Çiçek, yerel seçimler için oyunu Haymana Yolu’ndaki Şahin Sevin İlkokulu’nda eşi ile birlikte kullandı.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Çiçek, tüm vatandaşları çok haklı bir mazereti yoksa görevini yapmaya davet etti. Bu seçimin tüm ülke ve millet için hayırlı uğurlu olmasını, huzurlu bir seçim olmasını temenni eden Çiçek, "Elbette bu seçimin kazananı olacak, kaybedeni olacak. Ama kazananı milletimizdir, demokrasidir. Bu anlayışla bu seçimlere bakmak gerekir." dedi.

Cumartesi günü, akşam 18.00’e kadar hem adaylar hem de siyasi partilerin düşüncelerini, kanaatlerini Türkiye için ne söylemek istiyorlarsa hepsini söylediklerini hatırlatan Çiçek, şöyle devam etti: "Bugün de söz sahibi olan millettir, milletimiz bir karar verecek. Yarın sabahtan itibaren de seçilmiş olan arkadaşlarımız, vatandaşlarımız ülkeye hizmet edecekler. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum. Bu seçimlerde meteorolojik iklim son derece müsaitti. Tüm siyasi partilerimiz, adaylarımız meteorolojik sıkıntı ile fazlaca karşılaşmadan programlarını, düşüncelerini ne varsa söylediler. Ama siyasi iklim maalesef bir karakış ortamında geçti, tansiyon yüksekti. Bugüne kadar olan seçimlerden de çok farklı yönleri vardı. Ümit ve temenni ediyoruz ki pazartesi sabahından itibaren bu tartışmalar, gerilimler geride kalır. Barış ve kardeşlik diline ihtiyacı var ülkenin. Önümüzde yapılacak çok iş var. Seçim dolayısıyla yeteri kadar yoğunlaşamadığımız Türkiye’yi içeride ve dışarıda ilgilendiren çok sayıda konular var. Temennim odur ki sükunetle, sağduyu ile bu görevlerimizin, sorumluluğumuzun farkında olarak pazartesi sabahından itibaren biraz göz ardı ettiğimiz işlere daha fazla zaman ayırma imkanımız olacaktır. Buna da gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı var."

"TÜRKİYE BU GERİLİMİ KALDIRAMAZ"

Bu gerilimin uzun süre devam etmesinin doğru olmadığını ifade eden Çiçek, arka arkaya iki seçim daha yapılacağını belirterek, "Türkiye, bu gerilimi kaldıramaz.” uyarısını yaptı. Çiçek, nasıl Nevruz'la beraber bahar sezonuna girildiyse siyasette de bir bahar havası esmesi gerektiğini vurguladı.




CİHAN

Yorumlar