Cemaat, TSK'nın en çok hangi birimine sızdı?

CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı iddialarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cemaat, TSK'nın en çok hangi birimine sızdı?

"AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme belgesi"nde yaş imzası bulunduğu iddiasıyla tutuklanarak gündem bulunan emekli Albay Dursun Çiçek CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

TSK'DA YÜZDE 10 ETKİLİLER

7 Haziran seçimleri için CHP'den mebus namzet adayı bulunan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı iddialarda bulundu. Cemaat için "kumpas örgütü" tanımını kullanan Çiçek, "bunları yöneten eğiten planlayan stratejik el okyanus ötesidir" dedi. Cemaatin TSK'ya sızmak için 35-40 yıldır çalıştığını savunan Çiçek, orduda yüzde 10 dolayında bir faaliyet sağladıklarını söyledi.

TSK'DAKİ TEKNİK SINIF KADROLARDA CEMAAT DAMGASI!

TSK'da etken olmak için çok çalıştılar. 35-40 sene çalıştılar fakat yüzde 10 kadar tesirli oldular. Baktılar ki etken olmak için bir 35 sene daha çalışmaları lazım. Bunu da göze alamadıkları için bu kumpas davaları ile TSK'yı amaç oldular. Cemaatin TSK'daki kodrolaşması yüzde 10 dolayındadır. Daha çok harbiyeden mezun olmayan teknik sınıflar. Hakim savcı, doktor, teknisyen ve idari kadrolar. Bu yüzde 10'luk orana da iktidarın desteği ile ulaştılar. Emniyet ve yargıyı aldılar fakat sızarak, insan yerleştirerek TSK'yı alamayacaklarını bildikleri için bu operasyonları yaptılar.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar