Çavuşoğlu'dan İsrail ve Kırım açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin iki yıldır İsraille sürekli görüştüğünü ancak karşı tarafın anlaşmaya yanaşmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu'dan İsrail ve Kırım açıklaması

Son Haberler Logo

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin İsrail ile iki yıldır sürekli görüştüğünü ancak bir türlü anlaşmaya varılmadığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu Kırım konusunda ise Türkiye'nin görüşlerinin hiç değişmediğini ve Kırım’ın illegal ilhakını tanımayacağını her zaman dile getirdiklerini söyledi. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2016 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, son günlerde görüşmelerin yeniden başladığı iddia edilen İsrail konusuna da değindi.

İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için başından beri Türkiye'nin 3 şartı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bunun yerine gelmesi için de her zaman görüştüklerini söyledi. Bu konuların 2 sene önce de görüşüldüğünü ancak İsrail'in anlaşmaya yanaşmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Gezi oldu, 17-25 Aralık oldu, sonra seçim oldu; baktı AK Parti gitmeyecek, o zaman İsrail yeniden yanaşmaya başladı" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, İsrail'e baştan beri Filistin üzerindeki ambargo ve ablukaların kalkması konusundaki şartlarda anlaşılırsa işbirliği yapabileceklerini söylediklerinin altını çizdi.

Yorumlar