Çavuşoğlu: Çifte vatandaşlık konusunda da şartsız, koşulsuz aşamaya gelinmeli

Avrupa Birliği Bakanı (AB) Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın göçmenlerin entegrasyonu konusunda izlediği tutumu takdir ederek, “Çifte vatandaşlık konusunda şartsız, koşulsuz bir aşamaya gelinmesini de arzu ediyoruz.” dedi.Mevlüt Çavuşoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Çifte vatandaşlık konusunda da şartsız, koşulsuz aşamaya gelinmeli

Avrupa Birliği Bakanı (AB) Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın göçmenlerin entegrasyonu konusunda izlediği tutumu takdir ederek, “Çifte vatandaşlık konusunda şartsız, koşulsuz bir aşamaya gelinmesini de arzu ediyoruz.” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil ile Bakanlıkta görüştü. Görüşme esnasında Bakan Çavuşoğlu, Almanya’da bulunan federal yönetimin, büyük koalisyonun attığı adımların önemli olduğunu vurgulayarak, “Çifte vatandaşlık konusunda şartsız, koşulsuz bir aşamaya gelinmesini de arzu ediyoruz.” açıklaması yaptı.

Almanya’da yaşayan göçmenlerin entegrasyonu konusunda izlenen tutumu takdirle karşıladıklarını belirten Çavuşoğlu, “Entegrasyon politikaları Türkiye’ye göre teşvik edici olmalıdır. Göçmenlere her türlü olumlu yaklaşım hangi ülkeden gelirse gelsin, hangi dine inanırsa inansın o ülkede yaşayan göçmenlerin entegrasyonu konusunda özellikle yerel ve ulusal politikacıların olumlu tutumu katkı sağlamaktadır. Göçmenlerin geldiği ülkeler işbirliği bu bakımdan önemlidir. Almanya’nın son zamanlarda uyguladığı uyum politikalarında takdirle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

"FEDERAL MECLİSTE 11 TÜRK KÖKENLİ VAR"

"Vatandaşlarımız ve soydaşlarımızı yaşadıkları ülkeye entegre olma konusunda teşvik ediyoruz, tavsiyelerde bulunuyoruz" diyen Çavuşoğlu, “Bugün Federal mecliste 11 tane Türk kökenli, aynı şekilde göç ve entegrasyondan sorumlu bakanın Türk kökenli olması, Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi'nde de Türklerin yer alması, Türklerin bugün Almanya’nın toplum içinde birçok alanda aktif bir şekilde yer alması, entegrasyondaki başarının bir göstergesidir.” görüşünü aktardı.

"AŞAĞI SAKSONYA’NIN KATKILARIYLA TİCARİ VE SİYASİ İLİŞKİMİZ DAHA İLERİYE GİDECEK"

Bakan Çavuşoğlu, Almanya'nın, Türkiye’nin sadece Avrupa’da değil, dünyada stratejik ortaklarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “En büyük ticaret ortağıdır. Aşağı Saksonya’nın katkılarıyla, Aşağı Saksonya tarımda, enerjide, sanayide, teknolojide, bilim ve fuarcılık alanında Almanya’da çok önemli bir bölgedir. Aşağı Saksonya’nın katkılarıyla ticari ve siyasi ilişkilerimiz daha ileriye gidecektir. Aşağı Saksonya yönetiminde SPD ve Yeşiller'in çifte vatandaşlık konusundaki yaptığı anlaşma ve koalisyon içinde SDP’nin katkılarıyla Türkiye, AB ilişkilerinde Almanya’nın desteğinin olumlu yönde değişeceğini ve bu desteğin giderek artacağını umut ediyoruz.” CİHAN

Yorumlar