Çavuşoğlu: Avrupa Birliği iki yüzlü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'in Filistinde gerçekleştirdiği katliama dünyanın sessiz kaldığını, AB ülkelerinin ise saldırıları görmeyerek iki yüzlü davrandığını söyledu.Çavuşoğlu Mersin'de...

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu: Avrupa Birliği iki yüzlü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'in Filistinde gerçekleştirdiği katliama dünyanın sessiz kaldığını, AB ülkelerinin ise saldırıları görmeyerek iki yüzlü davrandığını söyledu.

Çavuşoğlu Mersin'de partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada buruk bir Ramazan’ı yaşadıklarını ifade etti. İslam coğrafyasına baktıkları zaman bir tarafta kan bir tarafta gözyaşı görüldüğünü anlatan Çavuşoğlu son günlerde ise tüm dünyanın gözünün önünde Filistin’de katliamlar yaşandığını kaydetti.

İsrailin zulmü ve katliamları nedeniyle buruk bir akşamı yaşadıklarını anlatan Çavuşoğlu, dünyanın bu vahşete sesiz kaldığını vurguladı. Çavuşoğlu "Hatta kendini medeniyetin beşiği diye adlandıran ülkeler İsrail tarafında yer almıştır. Bunu gerçekten anlamak mümkün değil. Hiçbir ilke, hiçbir ahlak kuralı vicdan bunu kabul etmez. Bizde Türkiye olarak Ak Parti olarak ve bir Müslüman olarak varsa böyle bir ilke, varsa böyle bir ilke tanımıyoruz ve de lanetliyoruz. İsrail'in zulmünü lanetliyoruz" diye konuştu.

AB ülkelerine seslenen Çavuşoğlu, "Demokrasinin savunucusu kesilen başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere onlara da şunları söylüyoruz. Bıktık sizin çifte standardınızdan. Bıktık sizin ikiyüzlülüğünüzden. Bir taraftan diyeceksiniz ki biz demokrasiyi savunuyoruz, bir taraftan diyeceksiniz ki insan hakları, bir taraftan diyeceksiniz ki uluslar arası hukuk kuralları. Ama İsrail insan haklarını çiğnediği zaman, insanın en doğal hakkı yaşam hakkını ihlal ettiğinde görmezden geleceksiniz, sivilleri öldürdüğü zaman görmezden geleceksiniz ve utanmadan sıkılmadan İsrail'in yanındayım diyeceksiniz. İşte ben o zaman size derim ki, siz ikiyüzlüsünüz. Siz gerçek anlamda demokrasiyi savunmuyorsunuz. Siz insan hakları savunucusu değilsiniz çünkü işinize geldiği gibi insan haklarını savunuyorsunuz. Bir Avrupa Birliği Bakanı olarak, bir Baş Müzakereci olarak, sizlerle bu konuları her gün konuşan bir olarak açıkça söylerim" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu bugün dünya susarken Türkiye'nin susmadığını ifade ederek şunları kaydetti: "Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan susmuyor. Bazen bize diyorlar ki, malum bu AB ikiyüzlü. Ne işiniz var bunlarla. Gelin biz İslam birliğini kuralım. İslam birliği içinde olalım. Ben burada şunu söylüyorum; hadi bu batıyı anladık, hadi bu İsrail'in yanında yer alanları anladık. Peki İslam dünyası nerde, Müslüman dünyası nerde. Müslüman ülkeler nerde, onlar neden korkuyorlar. Onlar neden seslerini çıkaramıyorlar. Bosna da katliamlar oldu sustular, Mısır’da darbeler ve katliamlar oldu destek oldular şimdi Filistin de katliam var susuyorlar. Peki biz bunlarla nasıl bir birlik kuracağız. Nasıl birlikte yürüyeceğiz bunlarla. Biz tek başımıza da kalsak doruyu söylemeye devam edeceğiz."

CİHAN

Yorumlar