'Çatı aday' için Bahçeli ile bir araya gelen Kamalak: İsim üzerinde konuşulmadı

Milletçi Hareket Parti (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' formülünü görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile bir araya geldi. Kamalak yapılan görüşmede bir isim üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
'Çatı aday' için Bahçeli ile bir araya gelen Kamalak: İsim üzerinde konuşulmadı

Milletçi Hareket Parti (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' formülünü görüşmek üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile bir araya geldi. Kamalak yapılan görüşmede bir isim üzerinde konuşulmadığını söyledi.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi için düzenlemiş olduğu 'çatı aday' görüşmelerine devam ediyor. Daha önce eski cumhurbaşkanları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret eden Bahçeli, bugün de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile Saadet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Bahçeli ve Kamalak çıkışta açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi’nin Türk siyasi hayatından önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Ziyaretimizde yakın bir tarihte yapılmış olan kongreleri sebebi ile görev üstlenmiş olan genel başkan ve yönetim kurulunu tebrikin yanında ayrıca cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili düşüncelerimizi de arz etmiş bulunuyoruz. Bana göre görüşmeler olumlu olmuştur. Olgunluk içerisinde bir seyir takip edeceğini tahmin etmekteyim.” dedi.

Bahçeli’ye ve MHP ekibine teşekkür eden Kamalak ise “Bir isim üzerinde konuşulmadı ama vaka şudur: Ülkemizde belki yüzlerce değil, belki binlerce değil belki milyonlarca insanımız cumhurbaşkanlığı yapabilecek niteliktedir. Ama en uygunu kim? Nasıl olmalıdır? Bu nokta üzerinde duruluyor. Yani 'kimin cumhurbaşkanı olmasından ziyade nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdır' konusunda fikir teatisinde bulunduk. Genel kânaatimiz şudur: Milletin bütününü kucaklayıcı, milli menfaatleri her şeyin önünde tutan, ülke bütünlüğünü korumayı kendi için asli vazife gören, Anayasa çerçevesinde, Anayasa'ya bağlı çalışacak bir kişinin cumhurbaşkanı olması toplumumuz için, vatanımız için, milletimiz için faydalı olacağı noktasında birleştiğimiz belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar