"Çankaya'da ayrıştıran, ötekileştiren birisi olmaması lazım"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Çankaya’ya huzuru getirecek bir insanın seçilmesi gerektiğini vurgulayarak," Ayrıştıran ve ötekileştiren birisi olmaması lazım. Çankaya’da krize mahal yoktur kavgaya, gerginliğe mahal yoktur....

Google Haberlere Abone ol
"Çankaya'da ayrıştıran, ötekileştiren birisi olmaması lazım"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Çankaya’ya huzuru getirecek bir insanın seçilmesi gerektiğini vurgulayarak," Ayrıştıran ve ötekileştiren birisi olmaması lazım. Çankaya’da krize mahal yoktur kavgaya, gerginliğe mahal yoktur. Böyle olursa bunların faturası memleketimize çok pahalıya mal olur.” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın'da Adnan Menderes’in köyü Çakırbeyli’yi ziyaret etti. Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in memleketini demokrasiye inanan herkesin ziyaret etmesi gerektiği, demokrasi adına buralardan alınacak çok şeyler olduğunu belirten İhsanoğlu, “Demokrasiye inanan herkes için buraya gelmesi demokrasi için farzdır. Buraya gelmek demokrat olmak isteyen herkese farzdır. Biz bunu yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde herkesten destek ve dua beklediğini, ayrıştıran değil, birleştiren birisi olacağını ifade eden İhsanoğlu, “Cumhurbaşkanını, 76 milyon insanının arasında ayrılık gayrılık gütmeyen, tefrika etmeyen, zıtlaşmayan ötekileştirmeyen cepheleştirmeyen birisini seçmemiz lazım. İki üç kişi seçemeyeceksiniz. Bu parti ile ilgili değil. Biz burada 60 yıl önce temeli atılan demokrasinin meşalesini daha ileri götürmek istiyoruz. Parlamenter sistemimizi daha sağlam çalışır bir hale getirmeye çalışıyoruz. Devlet kurumları arasında daha ılımlı çalışmaların olmasını istiyoruz. Türkiye’de devletin herkesi kucaklayan, herkese şefkat gösteren alaka gösteren kimseye karşı sopa kullanmayan bilakis herkese karşı bir müşfik baba ilgisiyle bakan bir devlet reisi seçmeniz lazım. Sizin oylarınıza talibim, sizin desteğinizden eminim. Çünkü siz Çankaya’ya huzuru getirecek bir insan seçeceksiniz. Türkiye’nin uluslararası itibarını yükseltecek birisini getireceksiniz. Türkiye’de bölünmeyi ayrıştırmayı önleyecek birisini isteyeceksiniz. Türkiye ilk defa oylarınızla seçilecek bir cumhurbaşkanını yüzde 60 alsa, almadığı oylardan da sorumlu olması lazım. Onların da temsilcisi olması lazım. Ayrıştıran ve ötekileştiren birisi olmaması lazım. Çankaya’da krize mahal yoktur kavgaya, gerginliğe mahal yoktur. Böyle olursa bunların faturası memleketimize çok pahalıya mal olur. Biz bunların örneklerini yaşadık bir daha yaşamak istemiyoruz. Sizin desteğinize, oylarınıza dualarına talibim. Allah bu millete zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

Liderler arasındaki tartışmalara girmeyeceğini de belirten İhsanoğlu şöyle konuştu: “Esas bence her şeyden önce burada olup Menderes hakkında konuşmamak. Türkiye’de demokrasi mücadelesi burada başlamıştır. Türkiye’de siyasette yüksek seviye burada başlamıştır. Biz buradan çok ders alabiliriz. Beyefendiliği, çelebiliği ve tartışmaların adabını Mendereslere bakalım, o dönemin politikacılarına bakalım, onlardan alacağım büyük bir ders var.”

Ekmeleddin ihsanoğlu, Mısır’da Sisi’nin askeri darbesine darbe diyemediği eleştirilerine de,"Onların hepsi buharlaştı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı darbeci Sisi’ye tebrik mektubu göndermiştir. Mesele bitmiştir. Bu tartışma bitmiştir.” dedi.

Daha sonra Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Özdemir ve beraberindeki heyetle muhtarlığa geçen İhsanoğlu, burada Adnan Menderes ve ailesinin fotoğraflarına baktı. Bir süre muhtardan bilgi alan İhsanoğlu, daha sonra Demokrasi Çınarı’nın altında köylülerle sohbet etti.

CİHAN

Yorumlar