Canikli: Musul’la ilgili oturum bugün ya da en geç yarın gerçekleşecek

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Musul’da yaşanan gelişmelerle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda planlanan özel oturumun bugün ya da en geç yarın gerçekleşeceğini söyledi.TBMM Genel Kurulu’nda partisinin verdiği bir öneri üzerinde...

Google Haberlere Abone ol
Canikli: Musul’la ilgili oturum bugün ya da en geç yarın gerçekleşecek

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Musul’da yaşanan gelişmelerle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda planlanan özel oturumun bugün ya da en geç yarın gerçekleşeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda partisinin verdiği bir öneri üzerinde söz alan AK Partili Canikli, Meclis’te planlanan Musul’la ilgili özel oturumun neden ertelendiğini açıkladı. Canikli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Biz dün Danışma Kurulu kararıyla bugün açılışta, Meclis’in açılışında, Musul'da yaşanan olaylarla ilgili bir özel oturum yapılmasını birlikte kararlaştırmıştık. Fakat Hükûmetimizin, Dışişleri Bakanlığımızın şu anda oradaki vatandaşlarımızın kurtarılmasına yönelik olarak görüşmelerin, çalışmaların devam ettiği ve bir hassas dönemden geçildiği noktasında bir bilgilendirmesi ve buna bağlı olarak da mümkünse bu görüşmelerin bugün daha ilerleyen saatlerde ya da en geç yarın yapılması konusunda bir talebi oldu, biz de gruplarımızla paylaştık, gruplarımız tarafından da kabul edildi. Bu vesileyle ben bütün gruplarımıza, siyasi parti gruplarımıza teşekkür ediyorum bu anlayışları, bu olumlu yaklaşımları nedeniyle. CHP, MHP ve HDP gruplarına teşekkür ediyorum. Ayrıca, CHP Grubuna, Başbakanımız hakkındaki gensoru ve soruşturma önergelerini çekmeleri vesilesiyle böyle bir ortamda, bu hassas ortamda ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Tekrar ifade etmek istiyorum; Musul'la ilgili dün planladığımız birlikte, dört siyasi parti grubuyla birlikte planladığımız görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Onu da -biraz önce ifade etmeye çalıştığım gibi inşallah bugün ya da en geç yarın. Bu, şu anda huzurlarınıza getirdiğimiz grup önerisi de bu görüşmelerin yapılmasına imkân sağlayacak şekilde kaleme alındı ve orada yaşanan olayları enine boyuna, Hükûmetimizin bilgilendirmesinden sonra gruplar olarak bu konudaki tartışmaları, görüşlerimizi, kanaatlerimizi belirteceğiz.”

CİHAN

Yorumlar