Canikli: En ufak sıkıntı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli "Ne Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız arasında ne de başka bir şeyde sıkıntı var. En ufak sıkıntı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Canikli: En ufak sıkıntı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'de birlik ve bütünlüğü verici tutkal görevini AK Parti'nin yaptığını belirterek, "Ne Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız arasında ne de öteki bir şeyde sıkıntı var. Yetki belli, Başbakanımız hükümetimizin başkanı. Cumhurbaşkanımızın yetkisi, konumu belli. En ufak sıkıntı yok. Herkesin mesuliyeti belli. Amaçları fitne, nifak sokmak. Böyle bir yapıda sıkıntı olmaz" dedi.

Canikli, partisinin il bayan kolları kongresinde, AK Parti'nin davasını anlatmada en mühim rolü hanımların üstlendiğini söyledi.

Canikli, 2002 öncesindeki hükümetlerin karşı karşıya kaldığı en mühim sorunun siyasette maksata ulaşamamak olduğuna dikkati çekerek, ülkenin her yerinde milletin kendilerini yapılan hizmetten dolayı bağrına bastığını anlattı.

Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalarda terörist öldürüldüğü süre konunun HDP'yi, şehit cenazeleri geldiği süre da MHP'yi beslediğini aktaran Canikli, "Madalyonun iki yüzü var. Bir tanesi MHP yönünden temsil ediliyor, işgal ediliyor, kullanılıyor. Diğeri de HDP tarafından. Bunu körüklemek için de ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar" diye konuştu.

Canikli, terör sorunuyla uzun yıllardır uğraşıldığını hatırlatarak, "Hamdolsun, son üç yıldır Türkiye'de  çatışmasızlık ortamı mevcut ve ölümler yok, şehit cenazeleri gelmiyor. Türkiye, bu problemle 35 yıldan buyana uğraşıyor. Bugüne kadar 30 bin terörist öldürülmüş, takribî 6 bin 500 şehidimiz var. Aslında terör örgütü 5 defa ortadan kaldırılmış" ifadesini kullandı. 

Terörle mücadelede öldürülen terörist sayısıyla ölçüldüğünde en muvaffakiyetli çağın 2012 olduğunu dile getiren Canikli, şöyle konuştu:

"Bizim gözümüzde öldürülenler tyükselişmasız teröristtir ama şu gerçeği unutmayın, o 30 bin teröristin 30 bin ailesi mevcut ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Amcası, yeğeni, kardeşi, akrabası var. Her öldürdüğünüz terörist muvaffakiyet bu şeklinde gözüküyor lakin tıpkı sürede bir ailenin yönünün de Ankara'nın dışına çevrilmesine neden oluyor. Çözüm süreci başladıktan sonra yapılan anketlerde Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlası, ortak yaşamak iradesini fazla aşırı açık kamuoyuyla paylaşıyor, sesleniyor, adeta haykırıyorlar."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar