Çağrı heyetinden son dakika açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'yasadışı kurultay' çıkışından hemen sonra çağrı heyeti de bir açıklama yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Çağrı heyetinden son dakika açıklaması
MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, "Yarın kongre için hukuki, fiili hiçbir engel bulunmamaktadır. Yarınki kongre çok güzel bir atmosferde bayram, düğün havasında gerçekleşecek." dedi.

Büyük Anadolu Oteli'ndeki kurultay hazırlıklarını inceleyen Erel,çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP'nin tabanında ve teşkilatların her kademesinde görev yapmış insanlar tarafından bir olağanüstü kurultay talebinin ortaya çıktığını ve bu doğrultuda imzalar toplandığını, ancak genel merkezin olağanüstü bir kongreye gitmemesi üzerine, MHP'de mahkeme süreci başladığını ifade etti.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, MHP'nin olağanüstü büyük kongresinin toplanmasına ve bu kongrenin yapılması için de 3 kişiden oluşan bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine karar verdiğini, çağrı heyetinin de 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde karar aldığını aktaran Erel, "Karar çerçevesinde hazırlıklarımıza başladık, gazetelere ilanlarımızı verdik, üst kurul delegelerimize davetiyeler gönderdik, konaklayacakları yerleri ayarladık. Netice itibarıyla bugün salonda son çalışmalar yapılıyor, delegelerin oy kullanacakları yerler hazırlandı. Herhangi bir sıkıntı yok, MHP'nin üst kurul delegelerinin tamamını yarın yapılacak olan kongremize davet ediyoruz." diye konuştu.

Ayhan Erel, kongrede MHP'nin tüzüğünde yer alan "Olağanüstü büyük kongrelerde seçim yapılamaz" hükmünün değiştirileceğini ve bundan sonraki olağanüstü kongrelerde seçimin yapılabilir, hale geleceğini kaydetti.

"ENGEL YOK"

"Genel başkan ya da genel başkanın görevlendireceği bir kişinin katılmadığı bir kongrenin yok hükmünde sayılacağı" yönündeki iddiaları da değerlendiren Erel, bu iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Mahkemenin kendilerine bir yetki verdiğini ve bu yetki çerçevesinde de kongre tarihi belirlendiğini anlatan Erel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çağrı heyetinin yapmış olduğu kongrelerde böyle bir zorunluluk yok, o gündem maddesi geldiğinde Sayın Genel Başkanımız anons edilir veya Genel Başkanımızın görevlendireceği kişi anons edilir, eğer o gelmemiş ise gerekirse, üst kurul delegelerinin iradesine başvurulur, diğer gündem maddesine geçilir ve tüzük kongresi tamamlanır. Bunda hukuken bir engel olmadığı kanaatindeyiz. Yarın kongre için hukuki, fiili hiçbir engel bulunmamaktadır. Yarınki kongre çok güzel bir atmosferde bayram, düğün havasında gerçekleşecek. Üst kurul delegelerimizin iradeleri doğrultusunda tekrar seçimli bir kongrenin yapılmasına karar verilecek ise o seçimli kongrenin gündemi ve tarihi de genel kurulda belirlenerek, bu da yapılmış olacak."

Erel, genel kurulda alınan tüm kararların herkes için geçerli olduğunu ve herkesin de bu kararlara saygı duyması gerektiğini bildirdi.

900 DELEGE İDDİASI

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Erel, kongre için büyük bir katılım beklediklerini vurgulayarak, "900 civarında bir üst kurul delegemizin burada olacağını tahmin ediyoruz, bunun ötesinde Türkiye'nin dört bir köşesinden bu tarihi ana şahitlik yapmak üzere, 50 bine yakın partilinin, gönüldaşlarımızın yarın burada olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Delegelerin ve partililerin rahat etmeleri için de tüm hazırlıkların tamamlandığını, kongrenin sorunsuz bir şekilde yapılacağını belirten Erel, kongrenin MHP'ye ve Türk milletine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

SALONDAKİ HAZIRLIKLAR

Kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli'nin dışı, parti bayraklarıyla donatıldı. Kurultayın gerçekleştirileceği salonda ise delegelerin, partililerin ve basının oturacağı mekanlar belirlendi, salondaki platforma MHP Kurucu Lideri Alparslan Türkeş ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri de asıldı.

Ayrıca kurultay için otelde konaklayacak delegelerin ve partililerin de otele gelmeye başladıkları belirtildi.

Yorumlar