Caferi camisine yapılan saldırı Meclis gündemine taşındı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Caferilerin gittiği İstanbul Esenyurt'taki camiye yapılan saldırıyı sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İşler'in cevaplaması istemiyle yazılı...

Google Haberlere Abone ol
Caferi camisine yapılan saldırı Meclis gündemine taşındı

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e Caferilerin gittiği İstanbul Esenyurt'taki camiye yapılan saldırıyı sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İşler'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Özkes, İstanbul Esenyurt’ta ağırlıklı olarak Caferi vatandaşların gittiği Muhammediye Camii'nde yangın çıktığını, minberde ve kütüphanede hasar meydana geldiğini ifade etti.

Özkes, şu soruları yöneltti: "Muhammediye Camii’nde çıkan yangının nedenleri nelerdir? Caminin kundaklandığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise camiyi kim ya da kimler kundaklamıştır? Cami imamı Hamza Aydın’ın, Caferi oldukları nedeniyle tehdit edildiği için emniyete başvurmasının ardından konuyla ilgili hangi önlemler alınmıştır? Bu gibi olayların yaşanmasında Tayyip Erdoğan’ın oy uğruna mezhepçilik yapmasının etkisi bulunmakta mıdır? Din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde vatandaşlarımızın can güvenliği ve huzuru için neler yapılmaktadır? 2002 yılından bugüne kadar kaç ibadethaneye saldırıda bulunulmuştur? Bunların sonuçları hakkında hangi işlemler yapılmıştır?"

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Caferi camisiyle ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru öngergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Esenyurt'taki Caferi camisi kim ya da kimler tarafından kundaklanmıştır? Esenyurt'taki Caferi camisi hocası Hamza Aydın'ın polise başvurması ve tutanak tutulmasına rağmen cami neden polis koruması altına alınmamıştır? Esenyurt'taki Caferi camisine 'Siz Caferisiniz taşa tapıyorsunuz, caminizi yakacağız' tehdidi üzerine tedbir neden alınmamıştır? Alınan güvenlik tedbirleri nelerdir? Esenyurt'taki Caferi camisinin kundaklanması olayının IŞİD örgütü ile bağlantısı var mıdır? Türkiye’de Alevi-Caferi-Şii ve Gayrimüslimlerin ibadethaneleri IŞİD tehdidi altında mıdır? IŞİD’in Şii-Sünni mezhep çatışmasını Türkiye’ye taşıması nasıl engellenecektir? IŞİD örgütü Türkiye’yi ve İstanbul’u hedef göstermiş midir? Türkiye’de kutsal mekanların korunması ile ilgili güvenlik tedbirleri arttırılmış mıdır? Esenyurt'taki saldırıları gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp yargılanması için yapılan çalışmalar nelerdir?" CİHAN

Yorumlar