Büyükataman: Sahte ‘analar ağlamasın’ propagandası çökmüştür

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ağustos 2009 tarihinde başlatılan ‘demokratik açılım’ adlı yıkım projesinin, Türkiye’yi PKK’ya ikram etmenin ilk etabı, ilk adımı olduğunu belirterek, “’İyi şeyler olacak’ denilerek atılan...

Google Haberlere Abone ol
Büyükataman: Sahte ‘analar ağlamasın’ propagandası çökmüştür

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ağustos 2009 tarihinde başlatılan ‘demokratik açılım’ adlı yıkım projesinin, Türkiye’yi PKK’ya ikram etmenin ilk etabı, ilk adımı olduğunu belirterek, “’İyi şeyler olacak’ denilerek atılan yapay adımların, samimiyetsiz çıkışların, bereketsiz tekliflerin geldiği noktada, Türk milleti görmüştür ki iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Sahte ‘analar ağlamasın’ propagandası çökmüştür." dedi.

İsmet Büyükataman, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bir televizyonda sarf ettiği çözüm sürecinin yasal bir zemine kavuşturulacağı sözlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Türk milleti AKP-BDP-PKK ve İmralı canisi koalisyonuyla yürütülen süreç parantezine alınmış, belirsizliğe ve öngörülmesi mümkün olmayan gelişmelere korumasız şekilde bırakılmıştır. Gidişata baktığımızda her gün akıllara durgunluk veren bir beyan, her gün hepimizi öfkelendiren bir ilişki ağı gündeme bomba gibi düşmektedir. AKP hükümeti, PKK’yı meşrulaştırmak için gözü dönmüş gibi hareket etmektedir.” diye konuştu.

“‘DEMOKRATİK AÇILIM’ İSİMLİ YIKIM PROJESİ”

1 Ağustos 2009 tarihinde başlatılan ‘demokratik açılım’ isimli yıkım projesinin, Türkiye’yi PKK’ya ikram etmenin ilk etabı, ilk adımı olduğunu ifade eden MHP’li Büyükataman, tepkisine şöyle devam etti: “’İyi şeyler olacak’ denilerek atılan yapay adımların, samimiyetsiz çıkışların, bereketsiz tekliflerin geldiği noktada, Türk milleti görmüştür ki iyi şeylerden bahsetmek mümkün değildir. Sahte ‘analar ağlamasın’ propagandası çökmüştür. Sürüncemede kalan mücadele tarzları daima ideolojik tarafı olan terör olaylarını büyütür ve geliştirir. Bu süreç, PKK terör örgütüne yaramış, PKK fırsatı ganimet bilerek dağ kadrosuna yeni teröristler kazandırmıştır. İç güvenlik tedbirleri alması gereken İçişleri Bakanı ise işini yapmak yerine yakayı nasıl kurtaracağının hesabını yapmış, yüce divandan kurtulma gayretleri adına Bölücübaşı Apo’nun kılavuzluğunda yasal zemin arayışlarına girmiştir.”

“AKP İKTİDARI, TÜRKİYE’Yİ ADIM ADIM AYRIŞMA UÇURUMUNA SÜRÜKLEMEKTEDİR”

“AKP iktidarı, el ele tutuştuğu kanlı örgütün bölücübaşı ve militanlarıyla birlikte Türkiye’yi adım adım ayrışma uçurumuna sürüklemektedir.” cümlesini kullanan Büyükataman, “Hatırlanacağı üzere bölücübaşı Öcalan’ın üç talebi olmuştu. Bu talepler ‘Yasal zemin, statü, hakem’ şeklinde özetlenmişti.

PKK’nın istediği ve AKP’nin yapmadığı ne kalmıştır? PKK’nın bölücü talepleri AKP’lilerin dilinde ‘özgürlük’, ‘demokratikleşme’ gibi içi boşaltılmış ve bölücüleştirilmiş kavramlar üzerinden verilmektedir. Aslında hiçbir zaman asıl amaçları Kürt kültürünün gelişmesini sağlamak, insani açıdan Kürt meselesine bakmak olmayan ve insan hakları, demokrasi gibi yüce değerleri korumayı da amaçlamayan emperyalizm; bölgede asıl amacını gerçekleştirmeye AKP eliyle çok yaklaşmış bulunmaktadır. Bu asıl amaç, bölgede zayıf ve nereye çekilirse oraya gidecek uydu bir devleti oluşturup; böylece Ortadoğu’da yerleşik, güçlü bir Türkiye’yi veya güçlü olabilecek başka ülkeleri zaaf içerisinde yaşatmaktır.” görüşünü belirtti.

“BAŞBAKANCA TELAFFUZU YIKIMIN EN GADDAR KISMI OLDU”

Yıkım projesinin, AK Parti marifetiyle adım adım hayata geçirildiğini söyleyen İsmet Büyükataman, 16 Kasım 2013 tarihinde, Diyarbakır’daki Barzani-Erdoğan buluşmasının, sözde Kürdistan’ın ilk kez bir Başbakanca telaffuzu, yıkımın en gaddar kısmı olduğunu kaydetti. Büyükataman, Türkiye’nin kanlı bir bölünmeye, kardeşin kardeşe silah doğrulttuğu acımasız bir mecraya sürüklendiğine işaret ederek, şunları aktardı:

“Başbakan önce cumhurbaşkanı olabilmek, sonra da başkanlık sistemini kurabilmek için BDP-HDP-PKK ve İmralı canisinden icazet ve onay almak için mi tüm bu asayişsizliklere göz yummaktadır? Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde PKK’dan destek almak adına neleri hayata geçirmeye söz vermiştir? Kapalı kapılar ardında hangi pazarlıklar yapılmıştır? Başbakan, partisinden daha birkaç ay önce ayrılan bir milletvekilinin ‘İmralı yakınlarında Apo ile yatta görüştü’ iddialarına neden cevap vermemektedir? PKK terör örgütü; devlet varlığımıza, vatan bölünmezliğimize, millet bütünlüğümüze kasteden bir düşmanlığı ve saldırıyı yürütmektedir. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek demeden öncelikle ve ağırlıklı olarak da Güneydoğu’da yaşayan insanlarımıza karşı bir katliamı acımasızca yürüten bu örgütün bölgede yaşayan vatandaşlarımıza da dost olmadığı, onların haklarının savunucusu da olamayacağı bilinmekteyken, AKP iktidarı bu eli kanlı örgütü neden Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi hüviyetine sokmaktadır?” dedi.

“AKP artık anlamalıdır ki PKK terör örgütü, bu ülkenin bütün insanlarına düşmandır. PKK, Kürdü ile Türkü ile bu memleketin bütün evlatlarının düşmanıdır.” diyen MHP’li Büyükataman, sahte barışçılık maskesi altında teslim bayrağı çekmeye ve PKK teröristleri ile anlaşma yapmaya kalkışanlardan er ya da geç bunun hesabını soracaklarını belirtti.

CİHAN

Yorumlar