Büyükataman: MHP, AKP’nin yaydığı fesadı yararak tek başına iktidar olacak

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP’nin yandaş medya gücünü aşarak, AKP’nin yaydığı fesadı ve seferber ettiği kamu gücünü yararak, anket kuruluşlarının düzmece raporlarını yenerek, küresel çevrelerin kışkırtmalarını boşa çıkararak, karartma kampan.

Google Haberlere Abone ol
Büyükataman: MHP, AKP’nin yaydığı fesadı yararak tek başına iktidar olacak

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP’nin yandaş medya gücünü aşarak, AKP’nin yaydığı fesadı ve seferber ettiği kamu gücünü yararak, anket kuruluşlarının düzmece raporlarını yenerek, küresel çevrelerin kışkırtmalarını boşa çıkararak, karartma kampanyalarından Allah’ın (cc) izniyle çıkarak tek başına iktidar olacağını söyledi.

MHP’ye yönelik manipülasyon ve saldırılara tepki için yazılı açıklama yapan İsmet Büyükataman, basında çıkan haberlerde bir gazetenin 2013'te yayınladığı bir anketi manipüle ettiği ankette BDP oyları düşük çıkınca, MHP oylarından eklenmesinin kararlaştırıldığı iddiasına dikkat çekti. Büyükataman, “Her ne kadar ilgili gazetenin temsilcileri o ses kaydının montaj olduğunu iddia etse de, kanalın bir yöneticisinin Başbakan ile görüşmesine ve Sayın Genel Başkanımızın haberlerinin kaldırılmasına yönelik Başbakan’dan alınan talimatlara halen bir yalanlama gelmiş değildir. Bu aysbergin sadece görünen yüzüdür, sadece bunlar bile şahsiyet sahibi bir basın mensubunun mesleğin onuru adına mesleğini bırakmasını gerektirir. İlgili gazetenin bu konuda sicili hayli bozuk ve kabarıktır. Adı geçen gazete müzmin bir MHP düşmanıdır. Gazeteye tavsiyemiz bir an önce ‘gücü özgürlüğünde’ sloganını ‘gücü yandaşlığında’ olarak değiştirmesidir.” dedi.

“SES KAYITLARI BİR GERÇEĞİ DAHA ORTAYA ÇIKARDI”

Öte yandan bu ses kaydının bir gerçeği daha ortaya çıkardığını söyleyen MHP’li Büyükataman, şöyle devam etti:
“AKP’deki zaten bilinen BDP sevgisi bu ses kaydıyla malumun ilamı olmuş ve tescillenmiştir. Tek başına iktidar olamayacağını ve ilk seçimlerde ülke yönetiminden gideceğini anlayan AKP, belki ‘BDP ile koalisyon yaparım’ umuduyla BDP oylarını yüksek gösterme ahlaksızlığına düşmüştür. Meselenin bir diğer yönü de İmralı canisiyle pazarlığa oturan AKP’ye karşı oluşan sert muhalefetin ve vatandaşın tepkisinin önünü kesme gayretidir.
Çeşitli tarihlerde yapmış olduğumuz açıklamalarda; anketlerle Milliyetçi Hareketin başarısız gösterilmeye çalışıldığını, yok farz edildiğini dile getirmiştik, bugün gelinen noktada haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

“AKP, MİLLİYETÇİ HAREKETİN ÖNÜNÜ HER FIRSATTA KESMEYE ÇALIŞIYOR”

Büyükataman, AKP hükümetinin, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için iktidara talip olan Milliyetçi Hareketin önünü her fırsatta kesmeye çalıştığını belirterek, “İşbirlikçi kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla yaptığı düzmece anket ve yoklamalarla, güdümlü makalelerle ve manşetlerle milletimizi aleyhimize yönlendirmeye hız vermiştir. Bu gelişme göstermiştir ki milletin önüne sunulan anketler Tayyip Erdoğan’dan onay alınmadan sunulmamaktadır.
Bu kampanyaların sebebi Milliyetçi Hareket’in iktidarın tek alternatifi olmasıdır. Milliyetçi Hareket yandaş medya gücünü aşarak, AKP’nin yaydığı fesadı ve seferber ettiği kamu gücünü yararak, anket kuruluşlarının düzmece raporlarını yenerek, küresel çevrelerin kışkırtmalarını boşa çıkararak karartma kampanyalarından Yüce Allah’ın izniyle çıkarak tek başına iktidar olacaktır. Medyanın saldırı ve karartmalarının yanı sıra seçim bürolarımıza saldırılarda bitmek tükenmek bilmemekte her gün yeni bir saldırı haberi gelmektedir. AKP-PKK oyununu bozmak, suçlulardan hesap sormak için sabrımızı nimet gibi görüp, metanetimizi ihsan gibi değerlendirip zorluklara hukuk sınırlarından taşmadan karşı koyacağız.” değerlendirmesini yaptı.

“MHP’Yİ MEŞRU ZEMİNDEN UZAKLAŞTIRMAYA KİMSE TEVESSÜL ETMEMELİ”

Milliyetçi-Ülkücü hareketin sağduyunun çizgisinden ayrılmayacağına dikkat çeken İsmet Büyükataman, “Şüphesiz ki, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat senaryolar, kurulan tuzaklar elbette tutmayacak, elbette başarılı olamayacaktır. MHP’yi meşru zeminlerden uzaklaştırmaya, sonu olmayan mecralara itmeye kimse tevessül etmemeli, bunu aklından dahi geçirmemelidir. Ülkemiz geçmişte yaşanılan ağır buhranlardan, aşırı siyasi kilitlenmelerden ve oluk oluk akan gözyaşlarından yeterince çekmiş, yeterince ders çıkarmıştır. Geçmişin tekrarını projelendiren mihraklar aradıkları, gözledikleri ve amaçladıkları bölünmüş, birbirine düşmüş, birbirinin boğazına sarılmış bir Türkiye manzarasını kesinlikle göremeyeceklerdir. Her ne olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi demokrasinin faziletini savunacak, meşruiyet dairesinden çıkmayacak, duygusallıkları okşayıp ayaklandırmaya çalışan fesat yuvalarına fırsat vermeyecektir. MHP bu konuda kararlıdır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar