Büyükataman: Çürüme ve çöküş milleti endişe verici bir noktaya sürükledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, kuldan utanan ve Allah’tan korkan bir iktidar vaat ederek işbaşına gelen AKP zihniyetinin neden olduğu çürüme ve çöküşün milleti endişe verici bir noktaya sürüklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükataman: Çürüme ve çöküş milleti endişe verici bir noktaya sürükledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, kuldan utanan ve Allah’tan korkan bir iktidar vaat ederek işbaşına gelen AKP zihniyetinin neden olduğu çürüme ve çöküşün milleti endişe verici bir noktaya sürüklediğini söyledi.

    “ÖSYM’nin Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularını açıklamayacağını duyurmasına” ilişkin yaptıkları yazılı basın açıklaması yapan İsmet Büyükataman, AKP iktidarıyla birlikte Türkiye’nin yaklaşık 12 yıldır vahim gelişmelere, skandallara ve tartışmalara sahne olduğunu kaydetti. Büyükataman, “Kuldan utanan ve Allah’tan korkan bir iktidar vaat ederek işbaşına gelen AKP zihniyetinin neden olduğu çürüme ve çöküş milletimizi endişe verici bir noktaya sürüklemiştir. Nitekim ülkemiz kötü ve art niyetli bir yönetimin tüm sarsıntılarını, açmazlarını ve kirliliğini yaşamak zorunda bırakılmıştır.” dedi.

    Geçtiğimiz yıllarda 'şifre tartışmaları', 'KPSS'de soruların sızdırılması' ve 'puan hesaplarındaki unutkanlıklarla' gündeme gelen ÖSYM’nin, bu kez Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularını açıklamayacağını duyurmasıyla gündeme geldiğini hatırlatan MHP’li Büyükataman, şöyle devam etti: “Pazar günü YGS’ye girecek 2 milyonu aşkın aday, sınav bittiğinde 160 sorudan sadece 32’sini görebilecektir. ÖSYM’nin ‘soru havuzu oluşturuyoruz’ bahanesi gerçekçi değildir. Soru mu tükenmiştir de bunu havuzda biriktirmek zorundasınız? Milyonlarca gencimiz ve aileleri, bu durum karşısında kaygılı bir bekleyişin içine girmişlerdir. Öğrenciler ve veliler tedirgindir, yine birileri tarafından emeklerinin kapkaça maruz bırakılması endişesi öğrencilerimizin sınav motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir. ÖSYM hiç de şeffaf olmayan bu uygulamadan vazgeçtiğini bir an evvel ilan etmelidir.
ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlarda, belirli aralıklarla patlak veren kopya iddiaları, şifre tartışmaları, puan hesaplamalarındaki unutkanlıklar milletimizin güven duygusuna üst düzeyde zarar vermiştir. ÖSYM artık milletimizin güvendiği bir kurum değildir. Dünyanın herhangi bir ülkesinde yaşanması durumunda eğitim bakanını hatta hükümeti düşürecek nitelikte olan bu skandallar, kepazelikler bitmek tükenmek bilmezken, maalesef ülkemizde ÖSYM Başkanı dahi hâlâ makamında durmakta ve artık inandırıcılığı ve güvenilirliği kalmamış açıklamalar yapmaya devam etmektedir.”

    "EĞİTİM VE SINAV SİSTEMİ YAP-BOZ TAHTASI HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

    Büyükataman, yap-boz tahtası haline dönüştürülen eğitim ve sınav sistemi ile gençlerin hayalleriyle, umutlarıyla oynandığını vurgulayan Büyükataman, “’Açık uçlu diye bilinen yazılı sınav için bir gayretimiz var.’ şeklinde açıklama yapan ÖSYM Başkanı seçmeli sınavları dahi başarı ile okuyamayıp, eline yüzüne bulaştırmışken ve bu konuda sicili hiç de temiz değilken, yazılı sınavı nasıl yapacaktır? Bu husus gerçekten merak konusudur. ÖSYM bir an önce mercek altına alınmalı, sicili şaibelerle dolu olan bu başkan görevinden azledilmeli, başkanı ve kurumun faaliyetlerini kapsayacak şekilde, teferruatlı bir idari soruşturma mutlaka başlatılmalıdır. Bilinmelidir ki, partimizin iktidar olması halinde; üniversite sınavının yol açtığı sosyal, psikolojik ve ekonomik külfetin kökünden halli ve her bir gencimizin yüksek öğretimden faydalanmasını temin etmek amacıyla üniversite sınavı mutlaka kaldırılacaktır. Bu vesileyle önümüzdeki pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diler, emeklerinin zayi olmaması adına her zeminde haklarını koruyacağımızın ve haklarının takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.” görüşünü belirtti. CİHAN

Yorumlar