Bursa'da İmam Hatipli öğrenciler mitinge götürüldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Bursa’da gerçekleştireceği miting öncesinde kentteki hareketlilik sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da İmam Hatipli öğrenciler mitinge götürüldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Bursa’da gerçekleştireceği miting öncesinde kentteki hareketlilik sürüyor. Birçok ilde yaşandığı gibi Bursa’da da çok sayıda öğrenci servis araçları ile miting alanına taşındı. Bazı öğrencilere de toplu taşımada kullanılan tek binimlik ‘Bukart’lar verilerek miting alanına gönderildi.

Bursa İpekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hafta başından beri mitinge katılacak öğrencilerin listesini hazırlayan bazı idareciler bugün sabahtan itibaren sınav gerekçesiyle öğrencilerin okuldan erken çıkmasını sağladı. İpekçi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerin tamamına yakını sabah saatlerinde okuldan ayrıldı. Miting alanına yakın olan okulun öğrencilerine ‘Bukart’ dağıtıldığı iddia edildi.

Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ise bazı öğrenciler sabah saatlerinde okuldan ayrıldı. Öğleden sonra ise okul önüne gelen üzerinde AKP'li başkan adaylarının fotoğraflarının bulunduğu otobüs okul önünde gazetecileri görünce kısa süreli uzaklaştı. Bu esnada bazı öğrenciler otobüse bindi. Okul idarecilerinin şikayeti üzerine olay yerine gelen polis ekipleri gazetecilerle görüşürken otobüs diğer öğrencileri de alarak okuldan uzaklaştı. Okul önünde bekleyen görevliler ise öğrencilere Bukart dağıttı.


CİHAN

Yorumlar