Burkay: Geçmişten ders alınmalı, yanlışlar tekrarlanmamalı

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, son dönemde cereyan eden bazı olayların oldukça ilginç ve kaygı verici olduğunu belirterek, son olayların yeni bir çatışma dönemine yol açabileceğini söyledi.Kemal Burkay, güncel gelişmelerle ilgili yaptığı...

Google Haberlere Abone ol
Burkay: Geçmişten ders alınmalı, yanlışlar tekrarlanmamalı

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, son dönemde cereyan eden bazı olayların oldukça ilginç ve kaygı verici olduğunu belirterek, son olayların yeni bir çatışma dönemine yol açabileceğini söyledi.

Kemal Burkay, güncel gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, PKK’nin bir kez daha yol kesip adam kaçırdığına işaret etti. Burkay, açıklamasında şunları dile getirdi: "Birkaç gün önce Lice’de HÜDA-PAR mensubu bir aileye yönelik saldırı düzenlendi ve biri çocuk üç kişi yaralandı. Dün de (28 Mayıs) Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde HÜDA-PAR İlçe Başkanı kaçırıldı. ‘Barış ve Çözüm Süreci’ denen gelişme nedeniyle bir yıldan beri bölgede silahlar susmuştu. Savaştan rant sağlayan bazı ‘derin’ ve karanlık odakların dışında hem Kürt hem de Türk halkı bu durumdan oldukça memnun. Ancak son olaylar oldukça tehlikeli; bunlar yeni bir çatışma dönemine yol açabilir. Bu nedenle tüm yurtsever güçler uyanık olmalı, bu tür olaylar karşısında sesini yükseltmeli.”

"ŞİDDET EYLEMLERİ KÜRT HALKININ HAKLI DAVASINA ANCAK ZARAR VEREBİLİR"

Son 30-40 yıllık dönemin bu tür şiddet eylemlerinin Kürt halkının haklı davasına ancak zarar verebileceğini kendilerine gösterdiğini vurgulayan Burkay, “Ola ki bu kez de bu tür provokatif eylemlerin ardında yine, insanlarımızı kendi arasında çatıştırmak ve ülkemizi bir kez daha yangın yerine çevirmek, böylece aynı zamanda çözüm ve barış sürecini boşa çıkarmak isteyen söz konusu derin güçler, karanlık odaklar vardır. Kürdistan ve Kürt halkı da tüm ülkeler ve toplumlar gibi, siyasi ve sosyal açıdan çok renklidir. Siyasetin her rengi kendisini özgürce ifade edebilmeli, çalışmasını özgürce yapabilmeli. Farklı görüşe mensup gruplar ve farklı siyasi partiler birbirlerinin varlığına saygı göstermeli. Her örgüt kendi programı ve talepleri doğrultusunda çalışıp halka seslenebilmeli. Halk da bu şekilde kendisinin ve ülkenin geleceği konusunda kararını verir. Özgürlüğe ve barışa böyle ulaşılır." görüşünü aktardı.

Burkay, geçmişte olup biten ve davalarına zarar veren yanlışlardan herkesin ve her örgütün dersler çıkarması ve bu yanlışları tekrarlamaması uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar