Bunlar Atatürkçü Olamaz

YALOVA’da partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, iktidarı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bunlar Atatürkçü Olamaz

Yalova’da bir düğün salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, gazetecilerin yönelttiği Başbakan’ın CHP’yi eleştirmesiyle ilgili soruları yanıtladı. İnce, “Başbakan’a göre herhalde depremlerin sorumlusu, Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı CHP’nin yüzünden çıktı. Kafayı kırmış bu Başbakan. Boş verin, ciddiye almayın bunu” dedi.

“MENDERES'İN ÇOCUKLARI TİCARETE GİRMEDİLER"

Hamzaçebi ise, “Sayın Başbakan bugün çok şeyler söyledi. Cumhuriyet tarihindeki tüm olayları, yaşanmış olan kötü olayları Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlayan bir değerlendirme yapıyor. Kefen edebiyatı yapıyor. Sayın Adnan Menderes’in mirasına bugün tekrar sığındı. Sayın Başbakan neyi kast ediyor acaba? Sayın Genel Başkanımız Adnan Menderes’in mezarını ziyaret etti. O, Menderes’in mirasına sahip çıktığını söylüyor. Menderes köylüye bakıyordu, millete bakıyordu. Memlekette tarım seferberliği vardı. Adnan Menderes’in çocukları devlet memuriyeti yaptılar, ticarete girmediler. Gemi sahipleri olmadılar. Menderes’i biraz da bu yönüyle ele alırsa daha iyi olacak” diye konuştu.

“89 RUHU GÖRÜYORUM"

Ardından partililerin alkışları eşliğinde salona giren grup başkanvekilleri, partililere seslendi. Toplantının açılış konuşmasını Muharrem İnce yaptı. İnce, “Ayağımın tozuyla geldim buraya. Karadeniz’deydim. Ardanuç, Şavşat, Artvin, Borçka, Hopa, Kemalpaşa, Arhavi, Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Rize. Dün sabah 6’da yola çıktım. Bütün gün Doğu Karadeniz’de oralarda konuşma yaptım. 13 yerde konuşmuşum dün. Bir kere şunu söyleyeyim. 30 yıldır Karadeniz’e, Doğu Karadeniz’e gider gelirim. İlk kez böyle bir şey gördüm. Olağanüstü. Fındıklı’da bir saat içerisinde ne kadar insan toplandığını görünce şaşırdım doğrudu. Resmen miting yaptık. Bakın Türkiye’de bir 89 ruhu görüyorum. 89’da gazeteler şöyle manşet atıyordu; 'İstanbul’da Dalan sildi süpürdü, İzmir’de Özfatura sildi süpürdü’ Manşetler böyleydi. Sonuç hiç öyle olmadı. İstanbul’da Nurettin Sözen aldı, İzmir’de Yüksel Çakmur aldı, Ankara’da Murat Karayalçın aldı. SHP, o zaman CHP kapalıydı, Türkiye’deki belediyelerin ezici bir çoğunluğunu aldı. Bugün de aynısı olacak. Armutlu’dan Kaytazdere’ye İstanbul, Ankara, İzmir hepsini alacağız merak etmeyin” dedi.

“YAKINDA ELVEDACI OLACAK"

Başbakan’ı eleştiren İnce, “Başbakan ABC’ci oldu, ABD’ci oldu, çevreci oldu. Papaz elbisesi giydi. CHP’yi sosyalist enternasyonale şikâyet etti. El Kaideci oldu, El Nusra’cı oldu. Yakında da elvedacı olacak. Bunlar her şey olur. Her numara var bunlarda. Bunlar ayakkabı mağazası gibi. Bunlardan her şey olur da bir adam olmaz bir de Atatürkçü olmaz” diye konuştu.

HAMZAÇEBİ: HANGİ REJİME GİTTİĞİNİ OYLANACAK

Mehmet Akif Hamzaçebi ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin çok önemli bir seçime doğru gittiğini söyledi. Hamzaçebi, “Her yerel seçimde mutlaka ‘Bu yerel seçim önemlidir’ lafı olmuştur. Ama inanıyorum ki hiçbir yerel seçim 30 Mart’ta yaşayacağımız yerel seçim kadar önemli olmamıştır. Çünkü bu seçimde sadece bir yerel yöneticiler oylaması olmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin nereye doğru gittiği, hangi rejime doğru gittiği, özgürlüklere doğru mu yoksa baskıcı, otoriter bir rejime doğru gittiği mi oylanacak. Onun için bu seçim önemli. Bu seçim yaklaşırken Türkiye’yi aydınlık günlere, barış huzur dolu günlere özgürlüklere doğru taşımak amacıyla bir yandan Ankara’da parlamentoda mücadelemizi sürdürürken öte yandan adım adım bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz" dedi.

“DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ GEZİDEN İNTİKAM ALMA PAKETİDİR"

“12 yılda Türkiye’nin hak ve özgürlükler alanında hiçbir şekilde aldığı hiçbir mesafe yoktur” diyen Hamzaçebi, konuşmasının devamında ise demokratikleşme paketlerini eleştirdi. Hamzaçebi, “Geriye doğru baktığınızda Türkiye 12 yılda özgürlüklerde çok daha geriye gitmiş durumdadır. Türkiye AKP ile 12’inci yıla geldi. 12’inci yılda AKP meclise demokratikleşme yasası altında yasa getiriyor. Yani 12 yılda Türkiye demek ki demokratikleşme alanında bir mesafe alamamış, demokratikleşme yasası getiriyorsun. Ama bakmayın onun adına. Adı demokratikleşme. İçine baktığınızda demokrasiyle özgürlükle demokratikleşmeyle hiçbir ilgisinin olmadığını göreceksiniz. Birinci Demokrasi Paketi parlamentoda Gezi’den intikam alma paketidir. 1 Mayıs için Taksim’deki meydanda vatandaşları toplamama paketidir. Oraya giden vatandaşları cezaevine götürme paketidir. İkinci paket Balyoz, Ergenekon mağdurlarının duygularına yaslanarak, rüşvet ve yolsuzlukları örtme paketidir. Başka bir paket değildir. Şimdi ise görüşülen, görüşülmekte olan yasalar bunlar” dedi.

Yorumlar