Bülent Arınç'tan Gökçek açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 7 Haziran seçimlerinde yeniden iktidar olacaklarını ileri sürerek, "Millet bize sevdiği için oy veriyor ama HDP’ye korktuğu için oy veriyor. Buralarda bu tehditleri yapamazlar. Ama gezdiğim bütün bölgede gizli ve açık tehdit var. Yeminle söylüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan Gökçek açıklaması
Yerel yayın yapan Olay Televizyonu'nda programa katılan Arınç, aralarında Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Van, Siirt ve Tunceli'nin de bulunduğu 15-16 ili dolaştığını ve HDP'nin büyük tehdit, baskı ve şantajını gördüğünü söyledi. Arınç, buralardaki seçmene cesur olmalarını öğütlediklerini ve devletin gerekti önlemleri aldığını söylediklerini anlattı.
Barajın sadece HDP için olmadığını anlatan Bülent Arınç, "Diğer partiler de seçime giriyor onlarla barajla ilgili sıkıntıları var mı, elbette var. Ama onlar HDP kadar bu işi bir tehdit meselesi haline getiriyorlar mı? Saadet Partisi diyor mu ‘Biz barajı aşmazsak dağa çıkarız, elimize silah alırız, ortalık cehenneme döner’, demiyorlar" dedi. HDP'nin tehdit ve şantaj yaptığını ileri süren Arınç, bununla ilgili de şöyle dedi:
"Gizli açık, Şırnak’ta Diyarbakır’da Batman’da Van’da Siirt’te bütün bölgede köylerde silahlı gruplar tarafından şehir merkezlerinde de evlere ikna heyetlerinden tutunuz, tehdit heyetleri göndermeye kadar. Bunları yaşayanlar var, görenler var, bilenler var. Ben de meydana çıkıyorum, siz beni sevdiğiniz için oy vereceksiniz. Herhalde bunlardan da korktuğunuz için oy vereceksiniz. Korkunun ecele faydası yok. Korku ile bir parti ayakta kalamaz. Bu gün oy alır yarın o oyların hepsi gider. Rezil olurlar."
Arınç, Kürtlerin tek temsilcisinin hiçbir zaman HDP olmadığını ifade ederek, "HDP bağlantıları itibarıyla PKK ile bağlantılıdır. KCK ile bağlantılıdır, Kandille bağlantılıdır" dedi. 

Başbakan "muhatap olma" dedi
Hükümet sözcülüğüyle ilgili bir soru üzerine de Arınç, hükümet sözcülüğünün en zor işlerden biri olduğunu söyledi. Arınç, "Burada daha diplomatik bir dille konuşmaya ihtiyaç var. Hükümet sözcülüğünün ana kuralı böyledir" diye konuştu. Hükümet sözcülüğü döneminde haddi aştığı zamanlar olduğunu ve buna örnek olarak da Melih Gökçek’e verdiği cevabı gösteren Arınç, "Başbakan dedi ki muhatap alma. Bunun hesabı daha sonra görülür. Bir iki arkadaş da öyle söyledi. Burama kadar gelmişti herhalde biraz içimizi döktük. Sonradan da pişman oldum. Yani söylediklerimden dolayı değil ama Hükümet sözcüsü sıfatı ile Bakanlar Kurulu’ndan sonra böyle bir açıklamayı yapmak herhalde uygun değildi" diye konuştu.
Arınç, yaptığı açıklamanın ardından muhalefet tarafından kamuda israf konusunun gündeme getirilmesi ile ilgili soru üzerine, "İsrafla ilgili açıklamalarım tam da istediğim gibi anlaşıldı" dedi.

Yorumlar