Bülent Arınç'tan Erdoğan'a eleştiri

Başbakan Yardımcısı Arınç, Çözüm süreci ile ilgili gündeme gelen izleme heyeti tyükselişmalarına yönelik çok önemli izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan Erdoğan'a eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çözüm Süreci’yle ilgili bir izleme heyeti oluşturulmasını doğru bulmuyorum" şeklindeki sözleriyle ilgili, ülkeyi yönetenin hükümet olduğunu ve sorumluluğun da hükümette olduğunu belirten Arıç, Erdoğan'ın sözlerini müsait bulmadığını anlatım etti.

İşte Arınç'ın izahatları: .

SORUMLULUK HÜKÜMETİNDİR

Sözlerini yorumlayacak, noksan çok konuşacak vaziyette değiliz. Bunu nezaketsizlik şekilde kabul ederim. İzleme Komitesi 5-6 şahıs olacak denildi. Bunlar daha öncelikle Akil Adamlar şekilde vazife yapmışlardı. TBMM'de geçen yıl terörün sona erdirilmesi ismiyle yasa çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Çözüm süreci ile alakalı bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti'nin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu müsait görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı ile alakalı bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir.

HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR

Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması olasıdır değildir, her şeyi çok çok iyi bilmektedir

NE ZAMAN EMRETMİŞSE KENDİSİNE BİLGİ SUNULMAKTADIR

Milli Güvenlik Kurulu ne süre emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır
Çözüm sürecinde aktör bulunan bakan arkadaşlarımız sebebi ile kendilerine arz edilmektedir

KENDİ HİSSİ BEYANLARI

'Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk yada sıcak karşıladım'' beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri şekilde kabul edebiliriz.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÜZÜLEBİLİR

Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız.. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir Sayın cumhurbaşkanımızı çok çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil lakin kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz

İZLEME KOMİTESİNİ UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

Hükümet şekilde izleme komitesini uygulamakta kararlıyız. İzleme komitesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu çeşit konuşmalar tereddüt oluşturmamalı.

HEYETTEKİ İSİMLERİ SEVER VE TAKDİM EDER

İzleme heyetindeki adlar yeni adlar değildir. Akil Adamlar heyetindeki isimlerdir.
Cumhurbaşkanımız da bu adları kendisi de çok çok sever ve takdir eder. İzleme heyetindeki insanlar ile alakalı müspet düşüncelere sahibiz.

İSİMLER YAKINDA AÇIKLANIR

Bu adların saptama edilmesi ile alakalı hükümetimizin de verilecek görevler ile alakalı başbakanımızın da bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Yalçın Akdoğan’ın da yardımı büyüktür bunu biliyorum. Sayın Akdoğan’ın ve başbakanımızın söylediklerine haysiyet etmeli, öteki haberlere haysiyet etmemeliyiz. Pek çok çok haber dolaşabilir, haysiyet etmeyin
Günü geldiğinde bizzat bilgi sunulacaktır.

ÖCALAN MESAJI OLUMLU

Bu mesaj her yönüyle olumdur. Bu mesajın verilmesini dahi hükümetin bir başarısı şekilde görüyorum Sayın cumhurbaşkanımızın başarısı olduğunu biliyoruz.

BU AÇIKLAMA OLMASAYDI MEKTUP NASIL OKUNURDU

Arınç konuşmasının sonunda ''Dün bu izahat yapılmasaydı acaba mektup nasıl okunurdu'' diye de sordu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar