Bülent Arınç: O akşam ki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programında söylediği dershaneler üzerinden Başbakan'ı tehdit ettiler sözleri ile ilgili olarak “O akşam ki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: O akşam ki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon programında söylediği dershaneler üzerinden Başbakan'ı tehdit ettiler sözleri ile ilgili olarak “O akşam ki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok.” dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 600. Yılında Türkiye Polonya İlişkileri Sempozyumu açılışına katıldı. Arınç program çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Arınç, Cumhurbaşkanı’nın Devlet Denetleme Kurulu’na verdiği talimatla ilgili olarak, “DKK, anayasa gereği doğrudan Cumhurbaşkanı’na bağlı bir kuruluştur. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı konularda kendilerine görev verebiliyor. Rapor hazırlanmasını isteyebiliyor. Bu güne kadar da çok önemli konularda DDK’yı harekete geçirmişti. Onların hazırladı raporlar Türkiye’de önemli günden oluşturmuştu. Sanıyorum üç konuda kendilerini görevlendirmiş. Bunların sonuçlarını, raporlarını kamuoyuna yansıdığı zaman öğrenmiş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesidir. İlgili kurum da DDK’dır. Sanıyorum olumlu ülke için faydalı sonuçlar çıkacaktır.” açıklamasında bulundu.

    Başbakan’ın Osmaniye mitingi sonrası bazı gazetecilere yaptığı, “Paralel yapının örgüt şeması elimizde” açıklamalarına ilişkin soruya ise Arınç, “Sayın Başbakan’ın Osmaniye mitingi sonrası gazetecilere yaptığı açıklama konusunda hiçbir bilgim yok. Ben de başka bir mitingden geliyorum. Dolayısıyla sayın Başbakan ne demişse, gazetelerde onları takip edeceğim.” şeklinde cevap verdi.

    Bir televizyon programında dershaneler konusunda Başbakan’ın tehdit edildiğini söylemiştiniz. İsim vermemiştiniz. İsim verebilir misiniz? Ya da bu konu ile ilgili suç duyurusundan bulundunuz mu?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Pazar akşamı CNN Türk’te iki saat boyunca bir görüşmemiz oldu. Arkadaşlarımızın sorularını cevaplandırdım. O akşam ki konuşmalarıma ilave edecek herhangi bir husus yok.” CİHAN

Yorumlar