Bülent Arınç, Norşinlilerden oy destek istedi

Seçimlerin yenileneceği ilçelerden biri olan Bitlis’in Güroymak ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada halka seslenerek, 1 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde destek istedi. Arınç, “Maneviyat dünyasının merkezindeki...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç, Norşinlilerden oy destek istedi

Seçimlerin yenileneceği ilçelerden biri olan Bitlis’in Güroymak ilçesine gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada halka seslenerek, 1 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde destek istedi. Arınç, “Maneviyat dünyasının merkezindeki güzel insanları hürmetle selamlıyorum. Değerli kardeşlerim, bugün bir seçim yapılacak. Bu seçim 2 ay önce yapılmıştı. Pazar günü sandığa giderek oyumuzu kullanacağız. Pazar günü akşam müjdemizi Norşin’den alacağız.” dedi.

Muş’tan karayolu ile Güroymak ilçesine gelen Bülent Arınç, Güroymak meydanında halka seslendi. Bugün genel seçim yapılması durumunda kendilerinin yüzde 60 civarında oy alacağını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Türkiye’de her 2 seçmenden biri bize oy veriyor. Bugün genel bir seçim yapılsa yüzde 60 oranında oy alırız. Karşımızdaki yedi düvele karşı yüzde 60 oranında belediyeleri aldık. Biz inançlıyız. Beli bükülmüş dedelerin duası, şeyhlerin duası, anaların duaları var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile kapatır, yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği bu ülkeyi toplara tüfeklere karşı 12 senedir bükülmeden eğilmeden yönetiyoruz. 30 Mart günü bütün Türkiye’de seçimler yapıldı. Bu seçimlerden AK Parti büyük bir başarı ile çıktı. 21 milyon oy aldık. 30 büyükşehrin belediye başkanlığını kazandık. 51 vilayeti, 800 ilçeden 500’ünü kazandık. Büyük bir başarı kazandık. Bütün partiler bize karşıydı. Geçmişte birlikte olduğumuz arkadaşlarımız bile bize karşıydı. 7 düvele karşı tek başımıza bütün belediyelerin yüzde 60’ını aldık. Bitlis’te de başarılıyız. Muş’ta başarılıyız. Türkiye’ye baktığımızda başarıların sahibi biziz. Milletimize teşekkür ediyoruz. Bizlere destek oldu. Bütün belediyelerin sahibi yaptı. BDP ile baş başa kaldık. Sonra seçimler iptal oldu. Sevinçliyiz. Tekrar sandığa gidiyoruz. Her gün bir seçim heyecanı yaşıyorsunuz. Bakanlar, milletvekilleri burada. Sizi üzdüklerinin farkındayız. ‘Yeter artık seçim olsun da bitsin’ diyorsunuz. Haklısınız. Son günde de ben geldim. Bu seçimde oylarınızı AK Parti’ye verin diye gelmedim. Norşin’e dualarınızı almaya geldim. Bu insanlarla bir araya gelmek için burayı tercih ettim. Buradaki kardeşlerimizle her zaman bir arada oldum. Bana kucak açığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti hükümeti olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halkın isteklerini yerine getirmeye devam edeceklerini kaydeden Arınç, AK Parti’nin 12 yıldan beridir iktidarda olduğunu, kabinede değişik görevler aldığını, Meclis başkanlığı yaptığını ve hizmet üstüne hizmet yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Hükümet olarak vatandaşın istediklerini tek tek yerine getirdiklerini ifade eden Arınç, şöyle konuştu: "Vatandaş bizden hastane istiyor, çevre yolu, havaalanı, baraj, gölet, çiftçiye destek, sanayi, enerji tesisleri istiyor. Bizler de bunların isteklerini yerine getiriyoruz. Yeter ki milletimiz huzurlu yaşasın. Analarımız, evlatlarımız rahat yaşasın diye. Çocuklarımız iyi okusun diye eğitim yatırımları yapıyoruz. Millete hizmet yapıyoruz ki, bize oy veriyorlar. Biz sizlerin hizmetkârıyız. Türkiye’de son seçimde yüzde 45 oranında oy aldık. Yani Türkiye’de her 2 seçmenden birisi bize oy verdi. Allah'a hamdedip, secde etmekten başka ne yapalım. Bugün genel bir seçim yapılsa yüzde 60 oranında oy alırız. Karşımızdaki yedi düvele karşı yüzde 60 oranında belediyeleri aldık. Biz inançlıyız. Beli bükülmüş dedelerin duası, şeyhlerin duası, anaların duaları var. Bizi ayakta tutan dualardır. Yoksa bizi de darbe ile kapatır, yok ederlerdi. Binlerce faili meçhul cinayetlerin işlendiği bu ülkede toplara tüfeklere karşı 12 senedir bükülmeden eğilmeden yönetiyoruz.”

Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanacağız. AK Parti’den kim aday olursa olsun 2 ay sonra sizin seçtiğiniz cumhurbaşkanı göreve gelerek başlayacak. 2015’te genel seçimler yapılacak. İnşallah burada da sizlerin takdiri ile 4’ncü dönem iktidarımıza devam edeceğiz. Allah isterse en güzelini nasip eder. Değerli kardeşlerim, böylesine güçlü bir hükümet belediyelerde de güçlü olmalıdır. Biz adaletli olmak zorundayız. Norşin’e belediye başkanı olacak insan tarafsız, adaletli, hizmet getiren ve hükümetle uyumlu olan kişi olmalıdır. Hangi partinin adamı kazanırsa kazansın gücü yoktur. AK Parti’nin adayı kazanırsa en büyük desteği görecek, güçlü olacaktır. Biz Allah’ın izni ile bire beş veriyoruz. Arkasında Bitlis’in milletvekilleri var. Ankara’da 315 milletvekilinin her biri Hüseyin Mutlu’nun arkasında. Bu da yetmezse daha fazlası var. Başbakanımızın, hükümetimizin desteği var. Başbakanımızın verdikleri sözü ve selamlarını getirdim. Türkiye böyle bir siyaseti ilk defa görüyor. Norşin’de 7 parti seçime girmiş. Bence bir oyun bile değeri var. 50 oy, 50 milyon kadar değerlidir. Diğer partileri küçümsemek adına konuşmuyorum. Ama o partilerin Türkiye’de bugün içinde bulunduğu durumu göz önüne almalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

BDP’YE YÜKLENDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BDP’ye de yüklenerek, “Dün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş buradaydı. Onun söylediklerine cevap vermek istemiyorum. Biz terörden, silahtan, tehditten yana değiliz. Adam gibi siyaset yapıyoruz. Biz kardeş kavgası değil, huzur, barış, çözüm istiyoruz. 16 aydan beri şehit cenazesi gelmiyor diye biz seviniyoruz. Mayın patlamadı diye seviniyoruz. Barış, huzur istiyoruz. Bizi bir yapan Müslümanlığımızla iftihar ediyoruz. Konuşmasının hiçbir içeriğine girmeyeceğim. Demirtaş, hangi parti adına konuşuyor. BDP adında böyle bir parti var mı Türkiye’de. Sırrı Sakık ve Demirtaş’ın dışında kalan herkes HDP’ye geçti. Kim bu parti? Söylemeye utanıyorum. Sosyalistleri bir araya getireceklermiş. Peki ama HDP seçimlere girdi 30 Mart’ta. Sıfır çekti. Birisi gelse de HDP adına konuşsa anlayacağım. Tabela partisi haline gelen bir genel başkan konuşuyor. Bu tabelası kalan partinin belediye başkanı burada seçilirse, tabelaya muhafızlık mı yapacak? Yoksa Norşin’e hizmet mi yapacak? BDP’nin adayı bir dönem başkanlık da yapmış. Ona söyleyeceğim yok. Hüseyin Bey onun yaptığının 4 katı burada görev yaptı. Görevi başında kaza geçirmesine rağmen yine çıkıp ‘Norşin’e hizmete varım’ dedi.” şeklinde konuştu.

“KÜRTLERİ ÇOK SEVİYORUM”

Çözüm sürecinin önde gelen isimlerinden biri olduğunu da dile getiren Arınç, şunları söyledi: “Kürtleri çok seviyorum. Batı bölgesinde bana Kürtçü gözüyle bakıyorlar. Biz bu topraklarda bin senelik şuurla birbirinizin kucağında şehit olanlarla birlikte yaşadık ama bugün hükümetimiz 100 yıllık bir meseleyi çözmeye çalışıyor. CHP ve MHP karşı çıkıyor. Hele MHP kanımıza ekmek doğrayacak şekilde karşı çıkıyor. Bu süreçte karşımızda olanlar pamuk ipliği ile çözüm sürecine tutunanlardır. Dağa çıkmayı ve silahlanmayı bitireceğiz. Artık Türkiye’de siyaset olacak. Birbirimizi anlamaya çalışacağız. Taşın altına kendimizi koyacağız. Taş üstümüze çökse de biz sonuna kadar direneceğiz. Millet de çözüm sürecinin arkasındadır. Vatandaş da ‘barış istiyorum’ dedi. 2 ay önce yüzde 45 oy aldık. BDP seçimden önce büyük bir iddiada bulundu. ‘En az 200 belediyeyi alacağız’ dediler. 100 bile alamadılar. Bu bölgede yüzde 44 AK Parti oy aldı. Hala seçimleri bir kavga haline getirmek istiyorlar. 20 yıl olağanüstü hal sürdü. Faili meçhuller vardı. Evinden alıp götürülen ve yıllarca evine dönmek için bekleyen çocuklar vardı. Göreve geldikten hemen sonra ilk işimiz OHAL’i kaldırmak oldu. Daha da yapacağımız şeyler var. Şu süreç bir ilerlesin. Sadece askeri tedbirlerle bu işi çözmeye çalışanların çabalarını gördük. Burada siyasi bir çözüm gerekiyor. Bu seçimin çok önemli bir mesajı var. Maneviyatın merkezi burası, AK Parti’nin kazanacak olması çözüm sürecine destek anlamı taşır. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok önemli rol oynayacak. Allah hepinizin yardımcısı olsun.” CİHAN

Yorumlar