Bülent Arınç, 'Issız Adam' eşliğinde leylek şenliğine katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Karacabey Eskikaraağaç Leylek Şenliği'ne katıldı. Şenlikte 'Issız Adam'la büyük ses getiren Cemal Hünal ve ekibi de atları ile gösteri sundu. Issız Adam Cemal Hünal ve ekibi de atları ile Arınç'ı...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç, 'Issız Adam' eşliğinde leylek şenliğine katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Karacabey Eskikaraağaç Leylek Şenliği'ne katıldı. Şenlikte 'Issız Adam'la büyük ses getiren Cemal Hünal ve ekibi de atları ile gösteri sundu. Issız Adam Cemal Hünal ve ekibi de atları ile Arınç'ı karşılayıp uğurladı.

Eskiraağaç'ta bu yıl onuncusu düzenlenen Eskikaraağaz Leylek Şenliği'nde konuşan Bülent Arınç, Bursa ve Karacabey'in doğal güzellikleri ve zenginliklerine vurgu yaptı, leyleklerin de kültürel tanıtım açısından çok önemli olduğunu söyledi. Leyleklerin geliş gidişleri ve konaklama yerlerini takip etmenin ayaklarındaki çiplerle anında yapıldığını belirten Arınç, "Artık dijital bir dünyada yaşıyoruz, madem ki hepimizin üzerinde bunları taşıyan elektronik aygıtlar var, artık hayvanların da bacaklarında bunlar var. Bizim gözümüz görmeden, haberimiz olmadan bir yere gitmeleri mümkün değil. İşte bu cipsler marifetiyle bizlere de haber verdiler ki bu pazar günü bütün işimizi, gücümüzü bıraktık leylekleri görmeye geldik kardeşim. Bursa'da en güzel vakıf eserlerinden birisi de Gurabahane-i Laklakan'dır. Kulakları çınlaşın, bak leylekler için ecdadımız Gurabahane-i Laklakan yapmış. Bursa böyle bir şehir. O yüzden leylek denince Bursa, Bursa denince Altepe akla gelmeli, bak nereden bağ kurdum sizlerle." şeklinde espri yaptı.

BÜLENT ARINÇ'TAN BAŞKANA LEYLEK ESPRİSİ

Eskikaraağaç köyünün bundan sonra bütün dünyanın izlediği bir mekan olması dileğinde bulunan Bülent Arınç, "Artık çok şükür sahipsiz de değilsiniz, Karacabeyimizin de çok güzel bir belediye başkanı var. Boyu maşallah leyleklerle yarışır kadar büyük ve uzun Ali Özkan da artık bu işe her şeyini koymak noktasında." şeklinde konuşması gülüşmelere neden oldu.

Bülent Arınç, bu esprisini Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ı ziyaretinde de sürdürdü.

LEYLEKLERİN VALİSİ OLARAK

Bursa Valisi Münir Karaloğlu da "Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz leylek şenliğine ilk defa hükümeti temsilen bir başbakan yardımcısı olarak buradasınız. Onun için leyleklerimiz adına, halkımız adına ilin valisi olarak, leyleklerin de valisi olarak şükranlarımı arz ediyorum. Leyleklerimizin sesi Ankara'dan duyulmuştur diye bunu kabul ediyoruz." şeklinde konuşması gülüşmelere neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de kültürel zenginliklerin korunması adına leylek köyüne sahip çıktıklarını söyledi. Konuşmaların ardından leylek gözlemevi ve bazı kuş gözlemevlerini gezen Bülent Arınç, ziyaret için Karacabey Belediyesi'ne geçti. CİHAN

Yorumlar