Bülent Arınç: Heybeyi boynuna atıp derviş gibi gezeceğim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyaseti bıraktıktan sonra ‘heybeyi boynuma atıp derviş gibi gezeceğini’ söyledi.Bülent Arınç göreve yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret kapsamında Bursa’nın Orhaneli ilçesine geldi. Arınç’ın...

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Heybeyi boynuna atıp derviş gibi gezeceğim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, siyaseti bıraktıktan sonra ‘heybeyi boynuma atıp derviş gibi gezeceğini’ söyledi.

Bülent Arınç göreve yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret kapsamında Bursa’nın Orhaneli ilçesine geldi. Arınç’ın BURULAŞ’a ait Helitaksi ile Orhaneli’ye gelince korumalar ve karşılama heyeti zor anlar yaşadı. Helikopterin inişi sırasında oluşan toz sebebiyle vatandaşlar ve korumalar araçların arkasına saklanmak zorunda kaldı.

Helikopterden indikten sonra kendisini karşılamaya gelenlerle tokalaşan Arınç, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlunu’nu makamında ziyaret etti. Arınç, burada yaptığı konuşmada, 12 senedir ilçelerin büyük desteği ile ayakta durduklarını dile getirerek, “Mademki insanımız bizi seviyor, bize güveniyor, bize düşen de onu mutlu etmektir. Kimsenin endişesi olmasın. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ziyaretin anısına Başkan Tatlıoğlu Arınç’ı içerisinde Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı bulunan Yörük heybesi hediye etti. Bunun üzerine Arınç, “İnşallah emekli olunca heybeyi boynuma takacağım, elime de demir ama alıp geleceğiz Orhaneli’ye inşallah.” dedi. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’a seslenen Arınç, “Cemalettin Bey sen emekli olmayacak mısın?” diye sordu. Ardından da, “Sonra Uludağ’dan çıkacağız Allah’ın izniyle, derviş gibi yürüyeceğiz. (Eski AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu’na dönerek) Faruk Bey de güzel şiirler yazacak, besteler yapacak.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Orhaneli Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taner Ay üzerinde '16 Bülent Arınç' yazan Beşiktaş forması hediye etti. CİHAN

Yorumlar