Bülent Arınç: Bu toprak parçası daha büyük

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Şah Fırat operasyonuyla ilgili eleştirilere cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Bu toprak parçası daha büyük

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, A Haber'de katıldığı televizyon programında Şah Fırat operasyonu ve gündeme ait konularda izahatlarda bulundu. Arınç, Süleyman Şah Sayı Karakolu'nun yeni yerinin eski yerinden biraz daha büyük bir toprak parçası olduğunu söyledi. İşte Arınç'ın izahatlarından satır başları:

ŞAH FIRAT OPERASYONU

Ben vakayı öncesinden biliyorum. Biz hususi Güvenlik toplantılarına katılıyoruz. Bu operasyonun her etabının büyük bir muvaffakiyet olduğunu, Hükümet’in direktifini Genelkurmay’ın harfiyen uygulandığını lakin beklenmedik bir biçimde bir askerimizin şehit olduğunu belirttik. Bu operasyon her yönüyle başarılıdır. 1921 Fransızlarla yaptığımız anlaşma gereği Süleyman Şah Fırat’ta boğularak hayatını kaybetti. 21’de mezarının bulunduğu toprak Türkiye toprağı sayıldı. 2 defa de noktayı değiştirilmiştir. Suriye’de istikrarsızlık var. Nedeni de Suriye rejimi. DAİŞ denilen örgüt Süleyman Şah Karakolu’na aşırı yaklaştı, adeta muhasara altına aldı.

SAVAŞ UÇAKLARI DEVRİYE GÖREVİ YAPTI

Birkaç aydır biz elimizden gelen tedbirleri aldık. Ola ki bir avare hamle olabilmektedir diye 2 adet uçak İHA’lar dış harp uçakları devriye görevi yapmıştır ki anında müdahale edebilsin diye. Kara unsurlarıyla tank yahut öteki silahlarla IŞİD’e karşı müdahale edebilecek biçimde konuşlanmıştır. Oradaki askerlerimizin sağ salim tahliyesi verilen karar budur. Bir askerimizin hayatını kaybetmesi yahut IŞİD’in eline geçmesi bizi üzerdi.

IŞİD ÇILGINCA EYLEMLER YAPABİLİRDİ

IŞİD aşırı çılgınca eylemler de yapabilir, Türkiye’yi mesul da tutabilir. Bunları da adisyon etmek lazım. Bir proje dahilinde sırf Başbakanımızın başlayın demesi ev direktifine bağlı bir konu olmasını 15 gün öncesinden bir ay öncesinden biliyoruz. Belki birkaç ay öncesinden bir hamle olursa ne yapılacağı aşırı dakik hesaplarla yapılmıştır. Sadece uygulayın emri verildiğinde düğmeye basıldığında harekete geçme onların görevi şekilde kalmıştı.

BULUNDUĞU YERDEN DAHA BÜYÜK BİR TOPRAK PARÇASI...

Askerimiz tahliye edilmiştir. Sandukalar geçici şekilde Türkiye’ye getirilmiştir. Egemenlik hakkımız şekilde bayrağımız oradan inmeden yeni nakledileceği yere bayrağımız dikilmiştir. Bulunduğu yerden biraz daha büyük bir toprak parçasıdır. Aldınız da kaçtınız diye hesaplı kasaba politikacılığı yapanların biraz utanması lazım.

Askerimize karşı çirkin bir dille hamle edilmesi onun başındaki komutanın adeta ağızlarda meze yapılması aşırı çirkin bir davranıştır.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar