Bülent Arınç: Artık benim gözümde senin değerin koskoca bir sıfır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'den istifa eden üç milletvekilinin geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenledikleri basın toplantısına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Artık benim gözümde senin değerin koskoca bir sıfır

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'den istifa eden üç milletvekilinin geçtiğimiz günlerde İzmir'de düzenledikleri basın toplantısına tepki gösterdi. Toplantının tarihi havagazı fabrikasında yapılmasını manidar bulan Arınç, üç milletvekiline seslenerek, "Ey İlhan İşbilen, ey bir başkası, ey Ertuğrul Günay. Şunu söylüyorsun, aslında biz bunu bekliyoruz. Geç kalmanıza gerek yok. Adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz. Ama AK Parti'yi ezmek için başkasına oy verip, bile bile onu kazandırırsan artık benim gözümde senin değerin koskoca bir sıfır, bunu da iyi bilesin." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Balıkesir'de mahalle mitinginde konuştu. Merkez Sakarya Mahallesi'nde düzenlenen mitingde partililere seslenen Arınç, Hizmet Hareketi'ne yönelik eleştirilerde bulundu.
Dini cemaatlerin siyasi parti gibi olmadığını ve siyaset düşünemeyeceklerini belirten Arınç, "Biz AK Parti'den şu anda zarar görüyoruz. Şu şu sebeplerden dolayı seçimde size, biz oy vermeyeceğiz diyebilirsiniz.' O bir tavırdır, doğrudur, yanlıştır bunu tartışırız. Ama sen şunu diyemezsin, 'Ben CHP'ye oy toplayacağım, ben MHP'ye oy toplayacağım' diyemezsin. Böyle dersen yanlış olur. Neden yanlış olur biliyor musunuz? Dini cemaatler siyasi parti gibi değildir. Siyaset düşünemezsiniz. Siz millete eğitimle vesaireyle toplumsal faaliyetlerle iyilik yapmaya çalışıyordunuz. Şimdi nasıl olur da AK Parti'ye karşı başkalarının değirmenine su taşırsınız?" şeklinde konuştu.

Seçime bir hafta kaldığını ifade eden Bülent Arınç, "Bundan sonra siz eğer böyle yapmaya devam ederseniz, seçimden sonra biz Allah'ın izniyle yine kazanırız ama artık size yardımlar, himmetler, destekler ne kadar gelir onu da düşünün bak." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay ile iki arkadaşının geçtiğimiz günlerde İzmir'de havagazı fabrikasında bir basın toplantısı yaptıklarını hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: "Buradan kulaklarını çınlatayım. Bunlar bizim arkadaşlarımızdı. Geçmişi hatırlıyorum. Erkan Mumcu da böyleydi, Murat Başesgioğlu da böyleydi. Biz onları milletvekili yaptık, hiç ihtiyacımız yokken yaptık. Bu partiye bir güç katarlar mı? Bir değişiklik olur mu diye düşündük. Kötü insanlar olduklarını da şu anda söyleyemiyorum. Ama insan siyasette hata yaparsa bunu büyük bir şekilde öder ve siyasi hayatı biter. Bu açıdan üzülüyorum. Havagazı fabrikasında yaptıkları toplantıda diyorlar ki, 'Biz seçimlerden sonra bir değerlendirme yapacağız, belki bir parti kurabiliriz. Yeni bir siyasi oluşum. Şimdi bu arkadaşlarıma geçmişteki merhabamızın, selamınaleykümlerimizin hatırına iki şey hatırlatayım."

AK Parti'den istifa eden milletvekillerinden böyle bir hareketi beklediklerini ifade eden Bülent Arınç, "Ey İlhan İşbilen, ey bir başkası, ey Ertuğrul Günay. Adam gibi partinizi kurun, adam gibi karşımıza çıkın. Biz bunu istiyoruz. O zaman bu cemaat denen, camia denen, hizmet denen grubun siyasi rakibi oluruz. O zaman karşımıza çıkarlar, 'Biz sizden daha iyi yöneteceğiz bu ülkeyi, siz yanlış yaptınız' derler. Milletten ne kadar oy alırlarsa o kadar da söz sahibi olurlar. Ama hem dini cemaat deyip, hem de siyasi faaliyette bulunursanız, bu kendinizi inkar olur. Siz siyasi bir organizasyonu bir an evvel kurun ve karşımıza öyle çıkın. Mertçe çıkın, açık çıkın, 'Biz de bir siyasi partiyiz' deyin." dedi.

Milletvekillerine iki tane tavsiyede bulunacağını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Bir böyle toplantıları bundan sonra havagazı filan fabrikasında yapmayın. Adı bile zaten ürkütücü. Gaza mı geldiniz yoksa? 'Havagazı fabrikasında parti kuracağız' diyorlar, Allah aşkına insan bir seçer. İkincisi 30 kişiyi bulursun, Ankara'da 2 bin liralık bir yer tutarsın, bir tabela asarsın oldu sana bir parti. Şu anda Türkiye'de 79 parti var. Adını bile bilmediğimiz. Sen de onlardan birisi olursun. Millet niye senin arkandan gitsin? Senin ne farkın var. Sen bizden seçilmişsin, başka partiye gitmişsin. Buradan çıkar başka bir yere de gidersin. Artık bunu ispatlıyorsun. Sen AK Parti'nin nesini eleştireceksin. Millet ne için senin arkanda duracak ve destek olacak. Tavsiyem odur, aklınızı başınıza alın ama kurarsanız iyi edersiniz. Biz de artık karşımızda bir parti var diye bundan sonra daha rahat ederiz. Yoksa herkes üzülüyor, 'Ya bu insanlar ne kadar iyi insanlardı. Şunları şunları da yapmışlardı. Meğerse adamlar parti kurdular. Demek ki asıl niyetleri buymuş.' diyecekler. Allah hepimizi ıslah etsin ve doğru yolu göstersin. Kardeşlerimizden, arkadaşlarımızdan rica ediyorum, AK Parti'nin aleyhinde başka partilerin değirmenine su taşımak kimseye yakışmaz. Bana oy vermezsen saygıyla karşılarım. Ama AK Parti'yi ezmek için başkasına oy verip, bile bile onu kazandırırsan artık benim gözümde senin değerin koskoca bir sıfır, bunu da iyi bilesin." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar