Buldan: Çarkın'ın tahliyesine ilişkin bu mahkeme bizim açımızdan bitti

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul davanın ikinci duruşmanın sonunda Ayhan Çarkın için tahliye kararı çıktı. HDP Milletvekili Pervin Buldan, çıkan karara ilişkin, “Bugün bir kez daha Türkiye’de hukuk ayaklar altına alındı....

Google Haberlere Abone ol
Buldan: Çarkın'ın tahliyesine ilişkin bu mahkeme bizim açımızdan bitti

1990’lı yıllarda işlenen 19 faili meçhul davanın ikinci duruşmanın sonunda Ayhan Çarkın için tahliye kararı çıktı. HDP Milletvekili Pervin Buldan, çıkan karara ilişkin, “Bugün bir kez daha Türkiye’de hukuk ayaklar altına alındı. Bir kez daha vicdanlarımız yaralandı. Bu mahkeme bizim açımızdan bitti. Bundan sonraki duruşmalara burada bugün sanık sandalyesinde oturanlar hiçbiri gelemeyecekler artık. Bu mahkemeden böyle bir karar çıktı.” dedi.

1990’lı yıllarda işlenen 19 Faili meçhul davanın ikinci duruşmanın sonunda Ayhan Çarkın için tahliye kararı çıktı. HDP Milletvekili Pervin Buldan, Ulus Adliye Sarayı’nın önünde basına açıklamalara bulundu. Buldan, "Bugün bir kez daha Türkiye’de hukuk ayaklar altına alındı. Bir kez daha vicdanlarımız yaralandı. Bu mahkeme bizim açımızdan bitti. Bundan sonraki duruşmalara burada bugün sanık sandalyesinde oturanlar hiçbiri gelmeyecekler artık. Mahkemeden böyle bir karar çıktı." diye konuştu.

'AYHAN ÇARKIN CİNAYETLERİ BİR BİR ANLATTI'

Mehmet Ağar’ın gönderdiği sahte raporu eleştiren Buldan, "Ayhan Çarkın tahliye oldu. Tabi içlerinde en vicdanlısı Ayhan Çarkın’dı. Çünkü gerçekleri anlattı, vicdanıyla muhasebe yaptı. İşleri, cinayetleri bir bir anlattı burada. Ayhan Çarkın’ın tahliye olmasına sevindim. Çünkü diğerleri zaten ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlardı. Onlar tutuklu değillerdi." ifadesini kullandı.

Esas cinayetleri işleyenlerin ellerini kollarını sallayarak dışarda dolaştığını ifade eden Buldan, "Ayhan Çarkın geçekleri ifade ettiği için cezaevinde tutukluydu. Bugün bu karar sadece bu anlamda iyi olmuştur. Ayhan Çarkın tahliye olmuştur. Bu dava hukuki anlamda bitmiş olabilir. Ama bizim vicdanımızda asla bitmeyecektir. Bizler onları vicdanlarımızda mahkum etmişiz." şeklinde konuştu.

Buldan, sözlerini, “Eğer bu dünyada hesap vermedilerse, Allah katında bunun hesabını vereceklerdir. Hepsini vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum bu Ramazan gününde. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hukuk ayaklar altına alınmıştır." diye tamamladı. CİHAN

Yorumlar