'Bu millet çok bedeller ödetildi'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'da düzenlenen 'Balkansiad 12. Sinerji Toplantısı'na katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Bu millet çok bedeller ödetildi'

'Balkansiad 12. Sinerji Toplantısı’na gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada bir konuşma yaptı. "7 Haziran seçimleri sonrası bir çok radikal kararları alacağımız süreç olmalıdır" diyen Bakan Müezzinoğlu şöyle dedi: "Milli idarenin canlı yönetildiği, canlı temsil edildiği, bir çok ilkesel ve hukuki değişimlerin alınması ve kararların alınması gerektiği süreçleri tyükselişıyoruz. Orta gelir tuzağına takılmaması gereken ülkeyiz. 10-12 sene öncelikle orta gelir tuzağını düşünmek hayaldi, bundan böyle onlar geçti. Bugün bundan böyle orta gelir düzeyini yakalamış, fakat buna razı olmayan bir millet, birlikte us var." 

''BUGÜN BUNLARI KONUŞMAYACAKTIK''

Bakan Müezzinoğlu, "Kaybettiğimiz çok yıllar oldu, çok bedeller ödedik. Bunlardan ciddi dersler çıkartarak, tekrar birlik ve birliktelik içerisinde, ulusal iradeye, demokrasiyi, sandıksız asla olamayacağına, sandığın hak ve hukuku bulunan bir duruşu her zaman başarabilmeliyiz. Bunu bu yurt 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı senelerde başarabilseydi, bugün orta gelir tuzağına azalan yurt olmayı konuşmayacaktık. Ama maalesef 70’li yıllardaki çatışmalar, 80’li yıllardaki ayrışmalarda, 2000 yıllarının gelen ulusal iradeye yapılan müdahalelerle bu millete çok bedeller ödetildi” dedi. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 26 bin yatak kapasiteli 15 adet belde hastanesinin yapım süreçlerinin başladığını belirterek Bursa kent Hastanesi inşası için ise hukuki engellerin aşıldığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Yüklenici firmayla imzayı attık 1 ay sonra bin 355 yataklı Bursa kent Hastanesi'nin aslını atacağız” diye konuştu. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar