Bu kez birlikte katılacaklar!

Toplu açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , bu kez Başbakan Davutoğlu ile beraber Giresun’da bir açılışa katılacak.

Google Haberlere Abone ol
Bu kez birlikte katılacaklar!
 Ak Parti Sözcüsü Beşir Atalay , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 22 Mayıs’ta Ordu - Giresun ve 26 Mayıs’ta ise Hakkari – Yüksekova havaalanlarının açılışını birlikte gerçekleştirecekleri açıkladı. Beşir Atalay daha sonrasında da, 29 Mayıs’ta gerçekleşecek ‘’Fetih’’ kutlamalarına da hep birlikte katılabileceklerini belirtti.

Beşir Atalay, gazetecilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştiri yağmuruna tutulduğu Kur’an’la miting yapması konusunda şunları belirtti.  "Ben onu değerlendirmek durumunda değilim, siz eleştirin. Şunu da söyleyebilirsiniz, 'Cumhurbaşkanı Kur'an'la orada konuşamaz'. Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kez Kürtçe bir Kur'an bastı. Cumhurbaşkanı orada bunu onlara gösterdi. Bizim seçim beyannamemize bakın, özgürlükler vardır. Dinin seçim ortamında istismarı falan yoktur. CHP ile HDP ilk defa dini seçim kampanyasının içine kattılar. Din konusunu onlar getirdi, biz getirmedik. Sen bir gaf yaparsan onlar da bunu kullanıyor, seçim ortamında olur." dedi.

Atalay açıklamasının devamında ise , , "Çözüm Süreci'nde çok da önemli rol verdik. HDP'ye de Sırrı Süreyya Bey'e de. O bile diyor ki masa dağıldı. Bu büyük bir sorumsuzluk. Onlar yine şiddetten ayrılamayacaklarını hem beyannameleriyle hem de seçim ortamıyla gösteriyorlar. İlk yıllar HDP parlamentoda ne kadar manasız konumdaydı. Biz, onlara, siyasete ve demokrasiye güç aktardık." açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar