Bu Kavgalar'dan Türkiye Çok Çekti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, HSYK'nın yapısında değişiklik ön gören teklifle ilgili görüşmelere yönelik açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Bu Kavgalar'dan Türkiye Çok Çekti

Çiçek, "Cumhurbaşkanımız parti liderleriyle görüşerek bir karara varmış olacak. Belki en köklü çözüm, HSYK'nın yapısında bir değişiklik yapmakla mümkün olabilir. Ama olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki zamanda göreceğiz" dedi. 

"BU KAVGALARDAN TÜRKİYE ÇOK ÇEKTİ"

HSYK görüşmelerindeki kavgaları eleştiren Çiçek, "Biz iç tüzük hükümleri bakımından bize verilen yetkileri kullanmaya çalışıyoruz. Bu kavgalardan Türkiye çok çekti. Meclis'te de bu kavgaların doğru olmayacağını söylemeye çalıştım. Hepimizin özlediği, hangi konu olursa olsun, bunu uygarca tartışmaktır" şeklinde konuştu. 

"KOMİSYONA KİMLERİN KATILACAĞINA KOMİSYONUN KENDİSİ KARAR VERİR"

Komisyona kimlerin katılacağına ilişkin bir soru üzerine Çiçek, "Komisyona kimlerin katılacağına komisyonun kendisi karar verir. Onun dışındaki komisyona müdahale, iç tüzüğe aykırıdır. Herkes hukuk istiyor ama hukuka uymadan hukuk istiyor" diye konuştu. 

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR"

Çiçek, "Bir Anayasa değişikliği gerekecekse, partilerin bu konuya nasıl baktıkları önemlidir. Bu konuda herhalde Cumhurbaşkanımız parti liderleriyle görüşerek bir karara varmış olacak. Belki en köklü çözüm, HSYK'nın yapısında bir değişiklik yapmakla mümkün olabilir. Ama olur mu olmaz mı bunu önümüzdeki zamanda göreceğiz" dedi. 

"KİMSE YOLSUZLUKLARIN ÖRT BAS EDİLMESİNİ İSTEYEMEZ"

Çiçek, "Kimse yolsuzlukların ört bas edilmesini isteyemez. Buna hakkımız da yok. Bunun için yapılması gereken neyse bu yapılsın" dedi. 

Yorumlar