Bozyel: Yüksekova'daki bütün kesimleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz

HAKPAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, son zamanlarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak oradaki herkesin sağduyulu olmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Bozyel: Yüksekova'daki bütün kesimleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz

HAKPAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, son zamanlarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak oradaki herkesin sağduyulu olmasını istedi. Bozyel, Şırnak’ın Cizre ilçesini ziyaret etti. Birtakım taziyelere katılmak için gelen Bozyel, partisinin ilçe teşkilatına da uğradı. Burada, önümüzdeki yerel seçim hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Genel Başkan Yardımcısı Bozyel, “Yaklaşık bir yıldır silahlar susmuş ve ölümler durmuş durumdadır. Son derece olumlu, çatışmasız, ölümsüz geçen her gün Türkiye’de barışı inşa etmek, Türkiye’nin geleceği için önemli bir fırsattır. Biz bu çatışmasız durumun devamından yanayız. Son derece önemsiyoruz fakat Yüksekova’da yaşanan olay kaygı vericidir. Biz parti olarak bu olayı talihsiz olarak değerlendiriyoruz. Hükümetin ve adli organların, mutlaka olayın sorumluları hakkında kapsamlı bir soruşturma açmasını talep ediyoruz. Oradaki bütün kesimleri, halkı, siyasi partileri sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin, Kürtlerin bu olaylara tahammülü yok. Hiç kimsenin de ortamın yeniden gerilmesinden bir beklentisi yok. Bu olayları olumsuz buluyoruz.” dedi.

Yerel seçim sürecinin başladığını ve partilerinin de seçime gireceğini söyleyen Bayram Bozyel, “Başta Kürt bölgesinde olmak üzere Türkiye’nin belli başlı bütün kentlerinde seçime girmekte kararlıyız. Bu bir yerel seçimdir ama önemli bir seçimdir, çünkü bundan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan sonra da genel seçimler var. Dolayısıyla bu seçim, diğer seçimlerin kaderini belli edecek niteliktedir. Bilindiği gibi Türkiye’de yeni bir anayasa yapımı söz konusu. Ne yazık ki bu çalışma sonuçlandırılamadı ama güncelliğini koruyor. Önümüzdeki süreçte yeniden aktüel haline gelecek. Bu seçim çalışmalarında verilecek mesajlar, alınacak oylar aynı zamanda yeni anayasayı da etkileyecek, ona ilişkin bir rotayı inşa edecek diye düşünüyorum. 50’den fazla ilde etkin olarak seçime girmeyi düşünüyoruz. Diğer illerde de adaylarımız olacak ama belki çalışma farklı olabilir.” şeklinde konuştu.

'SİYASİ PARTİLERİN DİNLE'MESİNİ YANLIŞ BULUYORUZ'

HAKPAR Genel Başkan Yardımcısı, bir gazetecinin Diyarbakır’da bir siyasi partinin dinlenmesiyle ilgili sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Siyasi partilere ilişkin bir dinleme söz konusu. Bunlar demokratik sistemde olmaması gereken şeylerdir, çünkü partiler demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarıdır. Partiler eğer rahatça, özgürce çalışamıyorsa orada demokrasiden söz edilemez. Onun için de bu tür dinlemeleri yanlış buluyoruz.” CİHAN

Yorumlar