Bozdağ’dan Batum’a: Gözümün içine baka baka yalan söylüyorsunuz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün komisyon toplantısında kullandığı bir ifadenin yanlış yere çekildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ’dan Batum’a: Gözümün içine baka baka yalan söylüyorsunuz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün komisyon toplantısında kullandığı bir ifadenin yanlış yere çekildiğini söyledi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum kendisine laf atınca Bozdağ, Batum'a dönerek, “Siz profesörsünüz. Gözümün içine baka baka yalan söylüyorsunuz.” ifadesini kullandı.

HSYK’nın yapısıyla ilgili değişikliğin görüşüldüğü Adalet Komisyonu’nun bugünkü toplantısında Bakan Bozdağ söz aldı. Adalet Akademisi’nin yapısını ilgilendiren 11. madde hakkında değerlendirme yapan Bozdağ, maddedeki değişikliğe olumlu baktıklarını ifade etti. Bozdağ toplantıda uzun tutukluluk konusunda kendilerinin yaptığı düzenlemeleri hatırlattı.

‘HİZBULLAH SANIKLARI TAHLİYE OLUNCA KIYAMET KOPTU’

Konuşmasında uzun tutukluluk süreleriyle ilgili yaptıkları düzenlemeye de atıfta bulunan Bozdağ, “2010 yılı Aralık ayı sonunda bir geçici madde vardı o geçici maddenin kalkmasından sonra, tutukluluk sınırı 10 yıla inince hatırlanırsa, bazı Hizbullah sanıklarının da aralarında bulunduğu kişiler tahliye oldu. O zaman Türkiye’de kıyamet koptu. Pek çok eleştiriler yapıldı. Ben uzun tutukluluğu eleştirdim, hala eleştiriyorum. Bir ülkede yargı devam ederken, 10 yıl yargılanan vatandaşına senin suçun şudur, cezan şudur diyemeyen bir yargı anlayışı, doğru değildir. Adli kontrolde süre sınırı vardı, onu kaldıran adımı da, biz attık. Bizim yaptıklarımız, ortadadır.” ifadelerini kullandı.

BOZDAĞ’DAN ‘SÖZLERİM ÇARPITILDI’ ELEŞTİRİSİ

Bakan Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada dünkü bir ifadesinin çarpıtıldığını söyledi. Bozdağ konuya ilişkin şunları söyledi: “Benim dün burada söylediğim ifadeler de farklı tartışıldı. Dendi ki, ‘biz bir mensubiyetten aldık, başka bir mensubiyete verdik’ şeklinde bir cümle kurduğum söylendi. Oradaki cümleyi okuyorum, hepsini okumuyorum; ‘bizim niyetimiz bu ama ortaya çıkan durum bir mensubiyetten başka mensubiyete intikal oldu, buna itiraz ediyoruz.’ Gözümüzün içine baka baka çarpıtmayın.”

Konuşması sırasında Süheyl Batum laf atınca Bakan Bozdağ, “Siz profesörsünüz, gözümün içine baka baka yalan söylüyorsunuz” şeklinde karşılık verdi.
CİHAN

Yorumlar