Bozdağ: Yozgatlı birinin aday olmuş olması sevindirici bir durum ama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için belirlediği ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu için "Tabi Yozgatlı birinin aday olmuş olması Yozgatlılar açısından sevindirici bir durum ama..." ifadesini kullandı. AK Parti’nin...

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Yozgatlı birinin aday olmuş olması sevindirici bir durum ama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için belirlediği ortak aday Ekmeleddin İhsanoğlu için "Tabi Yozgatlı birinin aday olmuş olması Yozgatlılar açısından sevindirici bir durum ama..." ifadesini kullandı. AK Parti’nin 1 Temmuz Salı günü cumhurbaşkanı adayını ilan edeceğini de belirten Bozdağ, "Esasında bizim cumhurbaşkanı adayımızdan ziyade Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ilan edilecek. Türk milleti Google’den öğrendiği birine cumhurbaşkanlığı sıfatını vermez." dedi.

İmam hatip lisesi ve öğrenci yurdu temel atma törenine katılmak için Yozgat’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, temel atma töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Irak’ta kaçırılan konsolosluk görevlilerinin durumu hakkındaki bir soruya Bozdağ, "Tabi Irak’ta yaşanan hadiseler Türkiye’yi çok yakından ilgilendiriyor. Orada bizim başkonsolosluğumuz ve çalışan 49 görevlimiz şu anda rehin durumda ayrıca bazı vatandaşlarımız da rehin durumdalar. Onların sağlık ve selamet içerisinde ailelerine kavuşmaları, ülkemize getirilmeleri hükümetimizin önceliğidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız olmak üzere bütün kurumlarıyla, organlarıyla yakından takip etmekte, oradaki vatandaşlarımızın sağ salim ülkemize dönmeleri için gerekli her tür çalışmayı büyük bir titizlik içinde yürütmektedir." cevabını verdi.

Muhalefet partilerinin konuyu farklı alanlara çektiğini ileri süren Bozdağ, "Bu son derece yanlıştır. Devlet devlet aklıyla hareket eder. Türkiye de bir devlet aklıyla bu konuda hareket ediyor. Yapması gerekenler neyse onları titizlikle yerine getiriyor. İnşallah oradaki vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine ve ülkemize kavuşması temin edilir. Bizim önceliğimiz bu. Öte yandan Irak'ta çatışmaların durması ve huzurun gelmesi son derece önemli, biz bunun için de ayrıca hem uluslararası planda hem de ülke olarak gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı sorusuna Bozdağ, “Başbakanımız bugün bir açıklama yaptı. Ayın birinde yani önümüzdeki hafta Salı günü AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ilan edilecek. Esasında bizim cumhurbaşkanı adayımızdan ziyade Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ilan edilecek. Çünkü biz cumhurbaşkanı adayımızı ilan etmeden önce milletin her kesimi ile istişareler yaptık. Partimizle, milletvekillerimizle, iş dünyası, çalışanlar, sendikalarla diğer kesimlerle, esnafla, kadınlarla, gençlerle her kesimle istişareler yaptık. Anketler yapıyoruz. Milletimiz Türkiye’de kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsa bizim adayımız o olacaktır. Milletin istediğini milletin adayı olarak önümüzdeki Salı günü ilan edeceğiz. Milletin istediğini milletimizin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edeceğimiz için de seçimin birinci turda biteceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

CHP ile MHP'nin genel başkanlarının adayının esasında milletin adayı olmadığını iddia eden Bozdağ, "Çünkü MHP'nin tabanında bundan rahatsız olan önemli bir kesim var. CHP'nin tabanında da bundan rahatsız olan önemli kesim var. Çatı adayı felan dediler ama ortada bir çatı yok ki çatıya aday olsun. Olmayan çatıya aday olmaz. Baktığımızda CHP ve MHP'nin gösterdiği aday esasında bu iki partinin de ortak adayı değil. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ikilisinin ortak adayıdır. Millete uzak bir adaydır. Yani çok da uzaktan alıp getirdiler. Gerçi, bunlar uzaktan aday getirmeye çok alışkınlar. Sayın Bahçeli’nin böyle bir alışkanlığı var. Geçmişte de 21 Şubat ekonomik krizi olduktan sonra, Türkiye batağa saplanınca o zaman da Kemal Derviş'i alıp getirmişlerdi. Ülkenin ekonomisini hatta fiili başbakanlığını Kemal Derviş’e emanet etmişlerdi. Şimdi yine dışardan bir aday empoze ediyorlar. Bir aday getirdiler. Biz diyoruz ki bu milletin içinden olan, derdi ile dertlenen, vatandaşın her tür sorunlarını bilen gören, burada pişmiş birini CHP, MHP bulamaz mıydı bulabilirdi." görüşünü savundu.

"Türkiye’de olup bitenlere yabancı birisinin Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiş olması ancak CHP ve MHP'nin yapabileceği iştir." diyen Bozdağ, açıklamasını şöyle tamamladı: "Şimdi şöyle zannediyorlar. Bahçeli ile Kılıçdaroğlu biz kimi aday gösterirsek bu millet ona o verir diye düşünüyorlar. Adeta millete aday dayatıyorlar. Biz ikimiz karar verdik. Bu aday olacak vatandaşın oyunu ceplerinde keklik görüyorlar. Bu millet dışarıdan aday dayatılmasına izin vermez. Bakın belediye seçimleri yaşıyoruz. Halkın istemediği birini Türkiye’nin en güçlü partisi bir aday koysa seçiyor mu vatandaş seçmiyor, hayır diyor oy vermiyor. Biz Urfa’da yaşadık. Bir başka aday koyduk halk hayır dedi. Urfalılar gitti bizim aday koymadığımızı seçti. Nedir bunun cevabı şudur: Vatandaş diyor ki benim oy verebileceğim, benim kriterime, ilkelerime, değerlerime uygun, benim tanıdığım, bildiğim, sevdiğim, saydığım birini aday korsanız ben destek olurum diyor. Şimdi ne yapıyor bunlar, halkın tanıdığı bildiği birini getirmiyorlar. Halkın içinde olan birini getirmiyorlar. Siyaset yapmış birini getirmiyorlar. Dışarıdan birini getiriyorlar. Herkes adayı Google'den öğrenmek istiyor. Türk milleti Google'den öğrendiği birine cumhurbaşkanlığı sıfatını vermez. İçinde yetişirdiği birine cumhurbaşkanlığı sıfatı verir. Yozgatlılar için de şunu söyleyeyim, tabi Yozgatlı birinin aday olmuş olması Yozgatlılar açısından sevindirici bir durum ama Yozgatlılar şunu da bilir ve her zaman da ifade eder. Yozgat’ta sadece nüfus kaydıyla değil de özüyle, her şeyiyle Yozgat’a hizmet edenlerin Yozgatlı olduğunu bilir ve öyle kabul eder."

Öte yandan tören alanına asılan büyük Türk bayrağının kirli olması vatandaşların dikkatini çekti. Bazı vatandaşlar kirlenen bayrağın asılmaması gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar