Bozdağ, Yerköy'de seçim irtibat bürosunu açtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimleri birilerinin öfkesine kurban etmemek gerektiğini belirterek, kendilerinin de yanlışları olabileceğini, bilerek bir eksikliğin bir yanlışlığın içerisinde olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ, Yerköy'de seçim irtibat bürosunu açtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçimleri birilerinin öfkesine kurban etmemek gerektiğini belirterek, kendilerinin de yanlışları olabileceğini, bilerek bir eksikliğin bir yanlışlığın içerisinde olmadıklarını söyledi.

Bozdağ, partisinin Yerköy ilçesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 30 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yozgat ve ilçelerinin AK Parti sayesinde hizmetle tanıştığını, iktidarın ilçelere birçok hizmet kazandırdığını öne süren Bozdağ, "Yozgat'ta hangi başarıya koştuysak, hangi yerde iyi işler yapmayı başardıysak ben her defasında Yozgatlı kardeşlerimin hayır duasını orada gördüm.” dedi.

30 Mart mahalli seçimlerde ittifakların çok olacağını söyleyen Bozdağ, "Her seçimde bu olmaz ama mahalli seçimde ittifakların yapıldığını görürsünüz. Aday çok olur, bazen adaylar küser, küsen adaylar, 'Ben size gösteririm' demeye kalkar, bazen başka başka ittifaklar olur ama mahalli seçimlerde herkeste bir hesap görme şeyi de vardır. Bakarlar şöyle, böyle ama sonuçta insanlar bir şey yapar, ama kendisine ve ilçesine faydası dokunmaz, belki nefsini tatmin eden şeyler de olabilir. Bunun için hesaba, kitaba, birilerinin öfkesine de kurban etmemek lazım seçimleri. Kimin neyi varsa olabilir, bizim de eksiğimiz olabilir. Bizim de yanlışımız olabilir, ama bilerek, isteyerek bir eksikliğin, bir yanlışlığın içerisinde biz asla olmadık. Bundan sonra da olmayız." diye konuştu.

"Sanki Türkiye'de dört büyük parti veya Meclis'te olamayanları sayarsak daha çok parti yok da iki parti varmış gibi bir seçim oluyor." diyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Bir yanda AK Parti, diğer yanda da AK Parti karşısında koalisyon oluşturan bir başka parti. Kendi bayrakları altında seçime giremiyorlar, ama birlikte hareket ediyorlar. Bunlar sadece AK Parti'ye karşı bir olmak değil, esasında hizmete karşı da birlikte hareket etmek gibi bir anlayış var. Ben de diyorum ki onlara, boşuna ittifak yapıyorsunuz. Partilerle ittifak yapmanın bir manası esasında yoktur. Esas ittifak, milletle yapılır. Bir ittifak milletle yapılırsa kıymetlidir, bir ittifak milletle yapılırsa karşılığı olur. Sandıkta da oy olur, dua olur, destek olur. Milletle yapılmayan ittifakların netice vermesi mümkün değildir. Bunların bu ittifakı netice vermez, çünkü partiler arası ittifaktır. Ama bizim ittifakımız milletle doğrudan bir ittifaktır. Biz milletle yaptığımız bu ittifaka sonuna kadar güveniyoruz. Yerköy'de de Yerköylülerle bizim ittifakımız var."

Konuşmaların ardından Adalet Bakanı Bozdağ ve AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yerköy Belediye başkan adayı Mehmet Ağaoğlu ile seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. CİHAN

Yorumlar