Bozdağ: Kasım ayında idari ve adli yargıda 'İstinaf Mahkemeleri' hayata geçecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kasım ayında idari ve adli yargıda 'İstinaf Mahkemeleri'nin hayata geçeceğini belirterek yargılamaların başlayacağını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 97. birleşimi saat 14.00'da...

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Kasım ayında idari ve adli yargıda 'İstinaf Mahkemeleri' hayata geçecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kasım ayında idari ve adli yargıda 'İstinaf Mahkemeleri'nin hayata geçeceğini belirterek yargılamaların başlayacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 97. birleşimi saat 14.00'da yoklama yapılmaksızın açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın birinci bölümü görüşülüyor.

Meclis Genel Kurulu'nda soruları cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevindeki doluluk oranlarının yüksek olduğunu ifade etti. Vatandaşların, cezaevinde olmasını istemediklerini kaydetti. Bölge İdare Mahkemeleri'nin 25 tane olduğunu dile getiren Bozdağ, yeni düzenleme ile bir kısmının kapanmış olacağını söyledi.

Danıştay ve Bakanlığın çalışmaları kapsamında 10 civarında Bölge İdare Mahkemeleri'nin kalacağını anlatan Bakan Bozdağ. istinaf başvurularını karara bağlayacaklarını belirtti. Yargıç konusunda bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Bozdağ, onun hesabını yaptıklarını ve yeteri kadar yargıç ve savcı bulunduğunu söyledi.

Bölge İdare Mahkemeleri'nin en hazır olanı olduğunu dile getiren Bozdağ, usulde bir takım değişiklik yapılarak faaliyete geçeceğini kaydetti. Üç ay içinde nerede bölge idare mahkemesi kurulacağı konusunda bir karar alınacağını anlatan Bozdağ, Kasım ayında idari ve adli yargıda istinaf mahkemelerinin hayata geçeceğini ve yargılamaların başlayacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar