Bozdağ: İstinaf Mahkemeleri konusunda yıl sonuna doğru adım atacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, istinaf mahkemeleri konusunda bu yıl sonuna doğru büyük ihtimal adım atmış alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: İstinaf Mahkemeleri konusunda yıl sonuna doğru adım atacağız

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, istinaf mahkemeleri konusunda bu yıl sonuna doğru büyük ihtimal adım atmış alacaklarını söyledi. 15 yerde bölge adliye mahkemeleri kurulma kararı alındığını dile getiren Bozdağ, alt yapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Fişlemeler konusunda ise Bozdağ, fişlemeye göz yummalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yoklama yapılmaksızın müşahade ile saat 14.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Genel Kurulda, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) kaldırılmasını da öngören Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye başladı. 21 maddelik teklifte, 9 kanunda değişiklik öngörülüyor.

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fişlemelerle ilgili fişleme yapılmasının söz konusu olmadığını vurguladı. Böyle bir belge olması halinde Cumhuriyet savcılarına iletilmesi gerektiğini ve onların işlem yapacağını belirten Bozdağ, kendilerine de iletilmesi halinde idari işlemler yapacaklarını belirterek bunlara göz yummalarının mümkün olmadığını ifade etti. Atamaların yasalarda ön görülen kıstaslara, liyakat esaslı bir atama yapıldığını dile getiren Bozdağ, Anayasa ve yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde bunların yapıldığını söyledi.

İstinaf Mahkemeleri konusundaki bir soruya Bozdağ, alt yapı için zamana ihtiyaç bulunduğunu belirtti. 15 yerde bölge adliye mahkemeleri kurulma kararı alındığını dile getiren Bozdağ, bunların 11 binasının hazır olduğunu ifade etti. Diğerlerinin bir kısmının inşaat aşamasında olduğunu, sadece bir yerin ihalesinin yapılmadığını ve onun da önümüzdeki günlerde yapılacağını anlatan Bozdağ, "Çalışmalar bitmediği için kamuoyuna açıklama yapmadık. İstinafı hayata geçireceğiz, bu yıl sonuna doğru büyük ihtimal adım atmış alacağız. Alt yapı çalışmalarına süratle devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru adım atıp bu tartışmayı nihayetlendirmiş olacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar