Bozdağ: İstanbul Emniyet Müdürüne herhangi bir talimat vermedim

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: İstanbul Emniyet Müdürüne herhangi bir talimat vermedim

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin, Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde teklifin 2. maddesi üzerinde görüşmelerde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da komisyonda hazır bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan adına iki kişinin Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşme iddialarını değerlendirdi. Bozdağ, "Bir savcı, iki tane yüksek yargıdan kişinin kendisine gelerek bir takım şeylerde bulunduğunu ifade etti. Bu ifade öncelikle Başbakanımız tarafından bizzat iftira olarak nitelendirildi, yalanlandı. Daha sonra da ima edilen isim verilmeden de ifade edilen isimler, sayın Nihat Ömeroğlu hem de Cirit tarafından böyle bir şey olmadığı açıkça ifade edildi. Mesela orada diyor ki iddida ettiği hususlar bir araya geldiğimizde hiçbir zaman konuşulmamıştır. Tekrar ediyorum Başbakan tarafından görevlendirilmem, tehdit etmem, soruşturmayı kapatmam asla söz konusu değildir diye bunları tekzip etmişlerdir. Bir başka hususta şu: Ben Adalet Bakanı olarak İstanbul'a gidip İstanbul Emniyet Müdürüne herhangi bir talimat vermedim ve vermemde söz konusu değildir. Bir gazetede bu yönde haber çıktı. O haber çıkınca bizzat tekzip etttim. Ankara'daykan İstanbul'da gösterdiler. O yüzden de bu haberi tekzip ettirdim. O madde değişikliğinin doğru bir değişiklik olduğunu ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

Teklifin 2. maddesi üzerinde yapılan görüşmeler sonrası AK Parti'nin oylarıyla madde kabul edildi. Teklifin üçüncü maddesinin görüşülmesine başlandı.

Madde 2 - Maddeyle 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 49'uncu maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklik ile bilgi ve görgülerini artırmak, meslekleriyle ilgili staj ve araştırma yapmak, kurs, eğitim ve öğrenim görmek üzere seçilen ya da iç veya dış burstan yararlanan hakim ve savcılar 2 yılı; doktora yapmak üzere görevlendirilenler ise 3 yılı aşmamak üzere Bakanlıkça yurt dışına gönderilebilecek. Ayrıca anılan maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılacak.

CİHAN

Yorumlar