Bozdağ: Hukuk ve demokrasi olmadan güçlü iktidar ülkeye huzur getirmez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk ve demokrasi olmadan siyasi istikrar ve güçlü iktidarın ülkeye huzur getirmeyeceğini söyledi. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yapılacak adalet sarayının temel atma töreninde, Bozdağ ile Yargıtay Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Hukuk ve demokrasi olmadan güçlü iktidar ülkeye huzur getirmez

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk ve demokrasi olmadan siyasi istikrar ve güçlü iktidarın ülkeye huzur getirmeyeceğini söyledi. Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yapılacak adalet sarayının temel atma töreninde, Bozdağ ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil arasındaki siyaseti bilip bilmeme konuşması kürsüye taşındı. Erbil'in kürsüde, siyaseti bilmediğini söyleyerek AK Parti’nin “Durmak yok, yola devam” seçim sloganını kullanması ve Bakan Bozdağ'a, “Sizleri gönülden sevdiğimi lütfen bilin.” demesi büyük alkış aldı. Bozdağ ise konuşmak için kürsüye çıktığında, “İşin besmelesini çoktan geçmiş.” diye cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı için özel tasarlanan logonun da bulunduğu, işadamı Ethem Sancak'ın bağış olarak yapacağı adliye binasının temel atma törenine Bakan Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, AK Parti milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Savran, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, hâkim ve savcılarla diğer protokol üyeleri katıldı.

İlk konuşmayı yapan işadamı Sancak, adliye binası yaptırmaya Başbakan Erdoğan’ın, “Kazandığın paranın bir kısmını, bir Acıpayamlı olarak üstlenir misin?” diye sorması üzerine karar verdiğini söyledi. Sancak, “Ben de, ‘Sayın başsavcımızın ve sizin emriniz olur. Bizim için direktifiniz bir emirdir. Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz ve bunu yapacağız.’ dedim ve bu bu görevi üstlendik. Ortağım ve kardeşime sormadan, Sayın Başbakanım'ın direktiflerini emir kabul ettik.” şeklinde konuştu.

BAŞSAVCI ERBİL: İNŞALLAH DURMAK YOK, YOLA DEVAM EDECEKLER

Aslen Acıpayamlı olan Başsavcısı Erbil ise siyaseti fazla bilmediğini söyleyerek kürsüye çıktı. Aslını inkar etmediğini, Depocu Halil’in oğlu olduğunu belirten Erbil, memleketi Acıpayam’a adliye binası kazandırmak için yaptığı çalışmaları anlattı. İhaleler çok uzun sürdüğü için Başbakan Erdoğan’dan bir çare bulmasını istediğini ve işadamı Sancak’la görüşülerek yapılmasına karar verildiğini dile getirdi. Erbil, “Bu hizmetler daha yeterli değil, siz Acıpayamlılara aslında çok daha iyi hizmetler yapmak gerekir. Onun da planlamasını Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Bey yapıyordur herhalde. Zaten hizmetler de devam ediyor. ‘Durmak yok, yola devam’ diyorlar. İnşallah durmak yok, yola devam edecekler. Bu arada sayın bakanımıza da bir hoş geldin diyemedik. Beni kırmadılar sağolsunlar. Sayın bakanımız, buraya kadar zahmet edip geldiler. Ben kendilerine özellikle teşekkür ediyorum. Sizleri gönülden sevdiğimi lütfen bilin.” diye konuştu. Bakan Zeybekci de Türkiye’nin dünyada bir numara olduğunu söyleyerek, “Hangi alanda biliyor musunuz? Türkiye, 12 yılda sağlıkta yaptığı devrimlerle, reformlarla ortalama ömrünü en hızlı arttıran dünyada bir numaralı ülke oldu.” dedi.

'SİYASETİ GAYET İYİ BİLİYOR'

Bakan Bekir Bozdağ ise konuşmak için kürsüye çıktığında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Erbil’e dönerek, “Biz aşağıda gördük, siyaseti gayet iyi biliyor. İşin besmelesini çoktan geçmiş. Konuşmasıyla tabii, ‘Ben bu kürsüleri çok iyi bilirim.’ diyor. Zaten kürsüden geliyor, dolayısıyla buraları bilmesi normal.” şeklinde konuştu. Bozdağ, hukuk ve demokrasi olmadan siyasi istikrar ve güçlü iktidarın ülkede huzur getirmeyeceğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Bir ülkede ekonomi iyi olursa, siyasi istikrar olursa, güçlü iktidar olursa, iyi yönetim olursa her şey daha güzel gider ancak bunların yanında eğer demokrasimiz olmazsa ve demokrasinin olduğu yerde güçlü bir hukuk sistemi olmazsa ekonominiz ne kadar iyi olursa olsun, siyasi istikrar ne kadar iyi olursa olsun o ülkede huzur olmaz, rahatlık da olmaz.”

Konuşmaların ardından Bozdağ ve Zeybekci ile birlikte Erbil, binanın temeline ilk harcı koymak için düğmeye bastı. CİHAN

Yorumlar