Bozdağ: Bugün bu çıkacak, yarın şu çıkacak alıştık bunlara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim sürecinin iftiraların ve yalanların rekabeti haline geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Bugün bu çıkacak, yarın şu çıkacak alıştık bunlara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim sürecinin iftiraların ve yalanların rekabeti haline geldiğini söyledi. Bozdağ, "O kadar yalan söylüyorlar ki o kadar yalan nerede söylendi, nasıl söylendi bilemiyoruz. O kadar çok iftira ediyorlar ki bugün şu çıkacak, yarın bu çıkacak, falan gün şu olacak, bu olacak diye artık alıştık bunlara." dedi

Yozgat’ta seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren Bekir Bozdağ, Kamyoncular Garajı'nı ziyaret ederek şoförlerle biraraya geldi. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Mısır’da darbe karşıtları hakkında verilen idam kararlarını değerlendirdi.

Mısır’da yaşananların bütün dünyanın gözü önünde olduğuna dikkat çeken Bozdağ, "Adeviye Meydanı'nda ve başka sokaklarda Mısır’da onlarca, yüzlerce insan hayatını kaybetti. Görüyoruz ki mahkeme hayatını kaybedenlerin sayısını az görmüş olacak ki bir de mahkeme kararıyla 529 kişinin hayatına son verecek bir adım atmış oldu. Esasında bu Mısır’daki hukukun durumunu göstermesi bakımından ibret vericidir. Mahkemelerin bu yönde karar vermesini bir hukukçu olarak adalet bakanı olarak kabul etmek anlamı mümkün değildir. Hukukunda katli yönünde bir karardır." diye konuştu.

25 Mart’ta internet sitelerinde bazı ses ve görüntü kayıtlarının yayınlanacağı iddialarıyla ilgili bir soruya ise Bozdağ, "Bu seçim süreci iftiraların yalanların rekabeti haline geldi. O kadar yalan söylüyorlar ki o kadar yalan nerede söylendi, nasıl söylendi bilemiyoruz. O kadar çok iftira ediyorlar ki; bugün şu çıkacak, yarın bu çıkacak, falan gün şu olacak, bu olacak diye artık alıştık bunlara. Onun için ben diyorum ki her yerde de söylüyorum. Elinizde ne varsa ortaya koyun. Ne kadar iftira varsa çıkarın. Ne kadar şantaj, montaj başka tür üretiminiz varsa ortaya koyun, ortaya koymazsanız gönül koyarız size. Ne varsa koysunlar ortaya. Bizim Allah’ın izniyle kendimizden şüphemiz yok. Millet bu kirli işleri yapan, kirli insanları da çok iyi biliyor. O yüzden neleri varsa ortaya koysunlar. Bak ayın 25’i de gitti. Yani 26'sı geliyor, 22'si gitti falan her gün tarih veriyorlar. Seçim de geldi gidiyor, ellerinde ne varsa koysunlar, ortaya burdan söylüyorum. Aman şantajcılar, montajcılar, yalancılar, iftiracılar, ahlaksızlar elinizde ne varsa aman ha ortaya koysunlar. Sakın gecikmeyin. Çünkü ayın 30’undan sonra hepsi elinizde patlayacak. Bütün malzemenizi kulanın, sakın ha kullanmamazlık yapmayın. Ben buradan çağrı yapıyorum; bu millet onların hepsine ortaya döktükleri ne kadar pislik varsa, o pisliğin tamamını sandığa doldurup bunların başına 30 Mart’ta boca edecektir. Ondan hiç endişemiz yok. O yüzden pis insanların ortaya koyacakları pisliklerden yana bizim endişemiz yoktur. O sadece o pisliği ortaya koyanları kirletir o kadar." şeklinde cevap verdi.

"FAZLA OY PUSULASI BASILMASI KONUSUNDA YSK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI"

Seçimler için fazla oy pusulası basıldığı yönünde çıkan haberlerle ilgili Bozdağ, "Yüksek Seçim Kurulu başkanının bu konuda bir açıklaması var. Kanun gereği belli bir sayıda oy pusulası basılmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Bu oy pusulalarının da bu zorunluluk çerçevesinde basıldığını açıkladı. Dolayısıyla her seçimde yapılan bir uygulamanın sanki ilk defa bu seçimde yapılıyormuş gibi değerlendirme yapılması fevkalade yanlıştır. Tabii seçim yaklaştıkça seçime şaibe bulaştırmak isteyen seçimi tartıştırmak isteyen çevreler de çoğalmaya başladı. Türkiye’de esasında seçimleri partiler yapıyor. Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin denetim ve gözetimini ve organizasyonunu yapıyor. Partilerin sandık kurulunda üyeleri var, müşahitleri var, oyların kulanılması sırasında onlar görev yapıyorlar. Sayım döküm sırasında onlar görev yapıyorlar. Tutanakları birleştirirken onlar görev yapıyorlar ve her aşamada siyasi partiler var. Bizim seçim sitemimiz, hem partilerin yarıştığı hem de partilerin birlikte seçimi yaptığı bir sistemdir. YSK burada denetim ve organizasyon işi yapıyor. Bütün partiler sandığa sahip çıkıyor. Bu seçimde de öyle olacaktır. Herkesin orada sandık başkanı sandık müşahitleri olacak, partililer olacak, yani her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor." ifadelerini kullandı.

"SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"

Seçimlere gölge düşürmeye ve şaibe karıştırmaya kimsenin hakkı olmadığını söyleyen Bozdağ, "Türkiye, seçimleri bugüne kadar güvenlik ve sağlık içinde, sonucu herkesin kabul edebileceği biçimde yapmıştır. Ben bu seçimlerin de yine güvenlik ve sağlık bakımından başarılı geçeceğine inanıyorum. Şaibe düşürmek isteyenler sadece kendilerini yoracaklardır. Yüksek Seçim Kurulu'nun da seçimin güvenlik içerisinde geçmesi için vazifesini sağlıklı yapması, güvenlik güçlerinin tedbir alması, siyasi partilerinin kendi açılarından tedbirler alması, sandığa sahip çıkması ve bütün milletin sandığa sahip çıkması son derece önemli." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar