Bonzaiden hayatını kaybeden kişi sayısının 300'ü geçtiği doğru mu?

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Son bir yılda bonzai adlı sentetik uyuşturucu...

Google Haberlere Abone ol
Bonzaiden hayatını kaybeden kişi sayısının 300'ü geçtiği doğru mu?

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBBM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Son bir yılda bonzai adlı sentetik uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 300'ü geçtiğinin doğru olup olmadığını soran Bal, "Sayıları 48 bini bulduğu ifade edilen Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin tayin ve yer değiştirmesinin, genelde uyuşturucu, özelde ise bonzainin satışının ve kullanımının yaygınlaşmasında ne gibi bir etkisi olmuştur?" diye sordu.

    Bal, şu soruları yöneltti:

Sokaklarda genel olarak 'Bonzai' olarak adlandırılan gerçek adı ise ’’Sentetik Cannabinoid’’ olan uyuşturucuyu kullanan kişilere ilişkin istatistiki bir veri var mıdır?

Bonzai hangi yaş grubunda yaygın olarak kullanılmaktadır?

Son bir yılda bonzai adlı sentetik uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 300’ü geçtiği doğru mudur?

Bonzainin sokaklarda ve okul çevrelerinde torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcıları eliyle çok ucuza satıldığı doğru mudur?

Bu uyuşturucunun satışının engellenmesi için ne gibi önlemler aldınız?

Bonzai reklamı, satışı yapan internet sitelerinin ve sosyal medya hesaplarının kapatılmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Sayıları 48 bini bulduğu ifade edilen Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin tayin ve yer değiştirmesinin, genelde uyuşturucu, özelde ise bonzainin satışının ve kullanımının yaygınlaşmasında ne gibi bir etkisi olmuştur? CİHAN

Yorumlar