'Bölücüler seçimi özerklik referandumu gösteriyor, Başbakan'dan ses çıkmıyor'(1)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerde miting yaptıklarını hatırlatarak ülkeyi bölmek isteyen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarının yerel seçimi özerklik için referandum olarak göstererek s.

Google Haberlere Abone ol
'Bölücüler seçimi özerklik referandumu gösteriyor, Başbakan'dan ses çıkmıyor'(1)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerde miting yaptıklarını hatırlatarak ülkeyi bölmek isteyen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantılarının yerel seçimi özerklik için referandum olarak göstererek siyasi çalışma yaptığına dikkat çekti. Destici, seçim sonrasında kendi bayraklarını asacaklarını söyleyen terör örgütü uzantısı siyasilere ne başbakanının, ne bakanların ne de ana muhalefetin tepki gösterdiğini belirterek “Biz bu hayallerini kabusa çevireceğiz.” dedi.

    Mustafa Destici, bölgedeki tehlikenin gözden kaçırıldığına işaret ederek şunları söyledi: “Orada bu bölücülerin siyasi uzantıları millete iş, aş, ekmek, yol, su vaat etmiyor. Öz yönetim diyorlar. Yerel seçimlerden sonra kendi bayrağımızı asacağız. Kendi okullarımızı kuracağız. Güvenlik güçlerimizi oluşturacağız diyorlar. Özerklik diyorlar. Bu yerel seçim değil diyor. Referandum diyorlar. Özerkliğin referandumu diyorlar. Sayın Başbakan, bakanlardan, ana muhalefetten, bunlara bir cevap duyuyor musunuz? Asla yok. Onlar birbirleriyle uğraşıyorlar. Kayseri’den milliyetçi, maneviyatçı, memleketimizden sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Hayallerinizi kabusa çeviririz. Heveslerinizi kursaklarınızda bırakınız. Bu millet sabırlıdır. Bu millet hoş görülüdür. Yeri ve zamanı gelince vatanı bayrağı inançlarını için kanını verir. Malını verir. Vatanın bir karış toprağını bırakın bir çakıl taşını bile vermez.”

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Mustafa Destici, miting konuşmasına parti şarkısını miting alanındaki halkla birlikte söyleyerek başladı. Destici’nin konuşmasını vatandaşların attığı 'Kayseri seninle gurur duyuyor, Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla kesildi. Kayseri’nin tarihi ve manevi şahsiyetlerini sıralayarak konuşmasına başlayan BBP Lideri Destici, şöyle konuştu; “Selçuklu ve Selçuklunun tüm izlerini hemen hemen önemli eserlerini, nice eserimizi barından ev sahipliği yapan Kayserimizin mimar ve manevi önderlerini sizleri selamlıyorum. Allah onlardan razı olsun. Kayseri sadece tarihi eserleri ile değil eğitim kurumları ile Türkiye ekonomisine sağladığı katkı ile Türkiye ekonomisine kazandırdıklarıyla ülkemizin öncü illerinden birisidir. Bunda emeği geçen büyük orta küçük orta ölçekli sanayici kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

    “Şehitler haftasındayız. Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve merhum şehit liderimizi Muhsin başkanı rahmetle anıyoruz” diyen Destici, birilerinin şehitliği küçümseyebileceğine dikkat çekerek, “Birileri şehitliği anlamamış olabilir. Ama bizim anlayışımıza göre şehitlik bu fani dünyada kazanılabilecek en büyük zaferdir. Rabbim bize de nasip etsin, onla tanıştırsın. Yerel seçime gidiyoruz. Başta iktidar partisi ve muhalefet partisinin seçim gündemlerindeki konulara bakın. Takip edin. Milletin, ülkemin gündemi ile gerçek gündemimiz ile ilgilenmiyorlar. Bir Tayipçi tayfası milleti nasıl ayrıştırırız, nasıl böleriz, nasıl çatıştırırız da oradan oy alırız hesabı güdüyorlar. Biz bugüne kadar bu hesabın içinde olmadık. Milleti bölerek ayrıştırarak, kamplaştırarak, çatıştırarak bir oy istemiyoruz. Biz onlara inat birlik kardeşlik, barış diyoruz. Sevgi diyoruz. BBP’nin bu seçimlerde yükselişi herkesi rahatsız etti. Biz 81 ilin tamamında kendi adımızla, kendi adaylarımızla, amblemimizle seçime katılıyoruz. Adaylarımızdan da zerre kadar şüphe etmiyorum. Her oy oranını artırma, belediye başkan sayısı artırmada tek galip BBP olacaktır. En büyük propagandaları belediye başkanları iktidar partisinden olmazsa hizmet gelmezmiş. 2009 yılında 20 belediye kazandık. Tamamını yakını iktidar partisinden devraldık. Bir ikisini diğer partiden. 5 yıl onlar yönetti. 5 yıl biz yönettik. Hodri meydan. Tarafsız bir heyet kuralım. Sivas Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerimizde bir iki değil. 3 katı sizden az hizmet yaptılarsa ben adayımı çekeceğim. Sizi destekleyeceğim diyorum. Hiçbiri yanaşmıyor. Çünkü ben doğru söylüyorum ve yanaşmıyorlar. Aldatmadık. Karalamadık ve milletimizi bu şekilde oylarını almadık. Böyle gelecek oyda asla istemiyiz. Biz emrolunduğumuz gibi dosdoğru olacağız. Ne şahsi, ne de parti, ne de belediye için milletimizi bugüne kadar aldatmadık ve aldatmayacağız.” şeklinde konuştu.

    "RABBİM BU MİLLETE EVLAT ACISI YAŞATMASIN"

    Mustafa Destici, İstanbul’da yaşanan olaylar sonrasında hayatını kaybedenlerle ilgili de açıklama yaparak, şu uyarılarda bulundu: “İstanbul’da yaşanan olaylara bakın. Hem iktidar hem de muhalefet partisi buradaki olaylar ve sonrasında meydana gelen olaylardan nemalanmaya çalışıyorlar. Orada hayatını kaybeden insanlarımızın tamamı bu milletin insanları. Hayatını kaybeden polisimiz de bu milletin insanlarıdır. Berkin Elvan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Velev ki; protestocuların arasında olsun. Biz yine bu ölüme sevinmemeliyiz. Gerçek veya doğru bunu konuşmamalıyız. Çünkü o masum çocuk. Evladımızdı. Burak Can Karamanoğlu’da bizim canımızdı evladımızda. Rabbim bu milletime evlat acısı yaşatmasın. Hiç kimse bu ölümlerin üzerinde siyaset yapmasın. Ölümden kimseye fayda gelmedi ve bundan sonrada gelmeyecektir. Öbür taraftara bu ölümleri bahane ederek, milleti sokağa indirerek, orada kamplaştırarak çatıştırmak, ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlere milletimiz taviz vermemelidir. Prim vermemelidir. Hepimiz aynı zemin içindeyiz ve ayni gemi içindeyiz. Gemi batarsa birlikte batarız. Birlik ve beraberliği kardeşliği sevgiyi tavsiye etmeliyiz.”

    "PKK’NIN SİYASİ UZANTISI YEREL SEÇİME ÖZERKLİĞİN REFERANDUMU OLARAK BAKIYOR

    “Milletimizin meseleleri var. Geçtiğimiz hafta Siirt ve Batman ilinde idik. Miting yaptık” diyen Mustafa Destici, bölgedeki tehlikenin gözden kaçırıldığına işaret ederek yaşananları şöyle paylaştı: “Orada bu bölücülerin siyasi uzantıları millete iş, aş, ekmek, yol, su vaat etmiyor. Öz yönetim diyorlar. Yerel seçimlerden sonra kendi bayrağımızı asacağız. Kendi okullarımızı kuracağız. Güvenlik güçlerimizi oluşturacağız diyorlar. Özerklik diyorlar. Bu yerel seçim değil diyor. Referandum diyorlar. Özerkliğin referandumu diyorlar. Sayın başbakan, bakanlardan, ana muhalefetten, bunlara bir cevap duyuyor musunuz? Asla yok. Onlar birbirleriyle uğraşıyorlar. Kayseri’den milliyetçi, maneviyatçı, memleketimizden sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Hayallerinizi kabusa çeviririz. Heveslerinizi kursaklarınızda bırakınız. Bu millet sabırlıdır. Bu millet hoş görülüdür. Yeri ve zamanı gelince vatanı bayrağı inançlarını için kanını verir. Malını verir. Vatanın bir karış toprağını bırakın bir çakıl taşını bile vermez.”

    "İKİ KESİM İÇİN İDAMI GETİRECEĞİZ"

    Destici, miting alanında vatandaşlara 2 kesim için idamı getirecekleri sözünü verdi. Destici, “Bu bizim milletimize namus sözüdür. BBP iktidarında iki kesim için idamı getireceğiz. Bir tanesi güvenlik güçlerimize, askerimize, kundaktaki bebeklere kurşun sıkan, bomba patlatıp vatandaşımızı öldürenler ve ikincisi küçük yaştaki çocuklarımızı kaçırıp tecavüz edenlere mutlaka idam cezasını getireceğiz.” dedi. CİHAN

Yorumlar