Bol keseden vaatte Haydar Baş’la yarışıyor

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta ittifak yaptığı Haydar Baş'ın bol keseden “noter” tasdikli vaatlerinin benzerleriyle seçime hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bol keseden vaatte Haydar Baş’la yarışıyor

Haziran’da yapılacak umumi seçimler yaklaştıkça meydanlar daha da ısınıyor. 1950 yılından bugüne tek başına iktidara gelemeyen Cumhuriyet Halk Partisi, toplumu ikna edecek planlar üretmekte zorlanıyor. Dış politika, siyaset, ekonomi, sosyal ve kültürel yerlerin yanında  vatandaşın refah seviyesini yükseltecek etken planlar üretememekle suçlanan CHP, enteresan bir yola girdi. Öyle ki; kurulduğu 2001 tarihinden bugüne yüzde 1’lik oy oranına dahi ulaşamayan Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP), vaatlerine dahi göz kırpmak mecburiyetinde kalan CHP, Haydar Baş’ın seçimlerden evvela yaptığı taahhütleri andıran hamleler yaptı. Baş’ın; esnaftan hiç vergi almamak, her ev hanımına maaş, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşına maaş maaş, mazotun 80 kuruş olması, çocuk başına 250 TL maaş... bunun şeklinde seçim vaatleri noterden onay edilmesine karşın seçmen vasıtası ile inandırıcı bulunmamıştı.

Noter işe yaramamıştı ama...

BTP’nin fon göstermeden, bol keseden sunulan ve bu sebeple toplumda karşılık bulmayan uçuk seçim vaatlerinin benzerlerini bugün CHP Lideri CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seslendiriyor. Üstelik benzerlik yalnızca planlar de kalmıyor. Kılıçdaroğlu da, aynı seçimlerde yüzde 1’in altında kalan Haydar Baş bunun şeklinde vaatlerini noterden onay ettirerek seçmenin karşısına çıkıyor. Daha önceki seçimlerde noter tasdiğinin aksi teptiğine dikkat çeken uzmanlar, “Vatandaş notere değil, Lidere güvenmek istiyor” uyarısında bulunarak Kılıçdaroğlu’nun oy oranına zararlı tesir edecek bir adım attığının altını çiziyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar