Bitlis’te beş parti birleşme kararı aldı

Bitlis'te 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde DP, CHP, MHP, BBP ve DSP belirleyecekleri ortak bir aday etrafında güç birliği yapma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bitlis’te beş parti birleşme kararı aldı

Bitlis'te 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde DP, CHP, MHP, BBP ve DSP belirleyecekleri ortak bir aday etrafında güç birliği yapma kararı aldı.

DP İl Başkanı Ziya Yoldaş yaptıkları görüşmeler sonucunda, Bitlis'te 30 Mart yerel seçimler öncesinde birleşme kararı aldıklarına değinerek, Bitlis halkının yoğun talebi üzerine bu kararı göz önünde bulundurduklarını dile getirdi. Bitlis'te 2 partili kutuplaşma olduğunu ve bu kutuplaşmanın perde arkasında koalisyon olduğunu öne süren Yoldaş, şöyle konuştu: "Ancak Bitlis'te 2 parti dışında birçok siyasi parti var. Bu birleşmeyle Bitlis'te çok güzel sonuçlar alacağız. Bitlis halkının özgüveni ve desteğiyle halkın istediği bir başkan adayı çıkaracağız. Bitlis halkı yeni bir oluşum istiyor. Biz de yaptığımız görüşmeler sonucunda birleşen partilerden hangisi güçlüyse oradan adayımızı çıkartacağız. Bugüne kadar hep il dışında yaşayanlar gelip bizi yönetti. Sanki Bitlis'te yaşayan adaylar Bitlis'i yönetemez gibi anlayış var. Diyoruz ki bu yarışta biz de varız. Bitlis halkı bir daha bu oluşumu bulamaz. Şahsi menfaatleri bir tarafa bırakarak Bitlis için çalışacağız."

"Dileriz ki Türkiye'de böyle bir oluşuma gidilir ve Türkiye içerisinde olduğu sıkıntılardan kurtulur ve bütün Türkiye halkının istediği bir oluşuma en yakın zamanda gidilir." diyen Yoldaş, AK Parti ve BDP'nin gizli ittifaklı birleşmeler yapmış durumda olduklarını kaydetti. Yoldaş, "Bizim gizli bir işimiz olmadı, olmayacak. Biz halkın istediği doğrultuda hareket ediyoruz." ifadesini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Bitlis Belediye başkan adayı Nihat Ceylan ise "Bu oluşum bekleniyordu, halkımızın böyle bir oluşuma ihtiyacı vardı. Biz de halkımızın teveccühü kapsamında günlerdir bu oluşumun zeminini hazırlıyorduk ve bugün itibariyle karar verdik. Kamuoyunda da beklentiler çok olumlu oldu. Salı ya da çarşamba günü bu oluşumun mevcut adayını açıklayacağız. Adayımız kim olursa olsun canı gönülden destek vereceğiz." şeklinde konuştu.

"YENİ BİR OLUŞUMA İHTİYAÇ VAR"

MHP Bitlis Belediye başkan adayı Cengiz Ekin, Bitlis'in yeni bir oluşuma ihtiyaç duyduğunu bildirerek, bu yeni oluşumla kentin geleceğini inşa edeceklerini söyledi. Ekin, "Bu, AK Parti'ye karşı bir oluşum değildir. Bu oluşum tamamen halkın isteğiyle yapılan bir oluşumdur. Ve inşallah başarılı bir oluşum da olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Bitlis Belediye başkan adayı Kemal Uçar, son günlerde kentteki siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirterek, yaptıkları görüşmelerin ardından aldıkları birleşme kararıyla seçim günü Bitlis'ten güzel sonuçlar çıkaracaklarını söyledi. Uçar, bu konuda herkese görev düştüğünü bildirerek, alınacak kararlar doğrultusunda çıkaracakları aday ile seçimlere gireceklerini ifade etti. Uçar, "Bizi karalamaya başlayanlar, buradan sesleniyorum, bu oluşum tamamen halkın desteği ile yapılan bir oluşumdur, bunu halk istiyor ve bunun en güzel cevabını da halk verecek." dedi. CİHAN

Yorumlar