"Bir hırsızlığın olduğuna Allah'ın birliğine inandığım gibi inanıyorum"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "alnı secdeye gidenlerin hırsızlıkla suçlanmasının vicdanını kanattığını" söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Bir hırsızlığın olduğuna Allah'ın birliğine inandığım gibi inanıyorum"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, "alnı secdeye gidenlerin hırsızlıkla suçlanmasının vicdanını kanattığını" söyledi. "Bir hırsızlığın olduğuna Allah'ın birliğine inandığım gibi inanıyorum" diyen Adan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bahsettiği devletteki ideolojiyi tarif etmesini istedi.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Adalet Komisyonu'nda üçüncü gün görüşmeleri başladı. Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya yönetiminde bugün kanun teklifinin maddeleri üzerinde müzakereleri başladı. Teklifin 6, 7 ve 8. maddeler, üzerinde görüşmeler sonrası yapılan oylamada AK Parti'nin oylarıyla kabul edildi. 9. madde üzerindeki müzakereler devam ediyor.

"Kim devleti ele geçirmeye çalışıyor? Paralel devlet nerede?" diye soran MHP'li Adan, "Milletin iradesine kurulan darbeyi tarif etsin, yanında yer alalım. Millet iradesine kim musallat oluyor, karşısında olalım. Bu ideolojileri tarif edin" diye konuştu. Bozdağ ise "Benim ne söylediğimi herkesin çok iyi anladığını biliyorum. Malumu ilana gerek yok. Herşey ortada" karşılığını verdi. Daha sonra da CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile Bakan Bozdağ arasında 'kına' tartışması yaşandı.

Batum'un 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin sözleri üzerine Bozdağ, "Sen de kına yakarsın" ifadelerini kullandı. Buna sözlere sinirlenen Batum, "4 yıl, 7 yıl yatanlara sen kına yakmışsın" karşılığını verdi.

KABUL EDİLEN MADDELER

Madde 6- 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun "Kuruluş" başlıklı 4'üncü maddesine göre, Türkiye Adalet Akademisi, kamu tüzel kişiliğine sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği olan bir Kurumdur. Anılan Kanunun "Görev" başlıklı 5'inci maddesinde ise adli ve idari yargı hakim ve savcılarının meslek öncesi ve meslek içi eğitiminin, Türkiye Adalet Akademisi tarafından yapılacağı açıkça hüküm altına alınmıştır. Kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için hakim ve savcılara yönelik eğitim faaliyetlerinin tek elden planlanması ve yürütülmesi amacıyla bu değişiklik yapılıyor.

Madde 7- Teklifle yeniden yapılandırılan Türkiye Adalet Akademisi Genel Sekreterliğine yer verilmediğinden tanımlar maddesinde yer alan genel sekreterlik tanımı yürürlükten kaldırılmaktadır.

Madde 8- Maddeyle, Akademinin organlarından olan "Başkanlık"ın yapısı değiştirilmekte, iki olan başkan yardımcısı sayısı üçe çıkarılmakta, Genel Sekreterlik birimi kaldırılmakta ve başkan yardımcılarının sorumlu olacağı birimlerin Başkan tarafından belirleneceği hükme bağlanmaktadır. CİHAN

Yorumlar