Bingöl-Diyarbakır yolunda zamanında müdahale etmeyenlere soruşturma açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 114. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin...

Google Haberlere Abone ol
Bingöl-Diyarbakır yolunda zamanında müdahale etmeyenlere soruşturma açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunun 114. birleşimi saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısının 3. maddesi Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kabul edildi. 6 maddelik tasarının 4. maddesinin görüşmeleri devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, olaylara müdahale edilmediği için hakkında soruşturma açılan güvenlik gücü sayısını bilmediğini ifade etti. Atalay, "Bingöl-Diyarbakır yolunda zamanında müdahale edilmediği için belli bir soruşturma açıldı. Kaç kişiyle olduğunu bilmiyorum." dedi.

Ulus devlet yapılanmasıyla ilgili bir soruya Atalay, Türkiye'nin bir imparatorluk mirasçısı bir ülke olduğunu söyledi. Amaçlarının bütün farklılık ve zenginlikleri adaletle ve her birini kendi değerleriyle yaşatmak olduğunu dile getiren Atalay, büyük bir devletin ancak böyle olacağını kaydetti.

Bütün ibadethanelerin güvenliğinin kendileri için önemli olduğunu ve en dokunulmaz yerler olduğunu belirten Atalay, ibadethanelerin çok özel yerler olduğunu ifade etti. Doğu ve Güneydoğu'da hayatın hiç olmadığı kadar huzurlu olduğunu savundu. Bölgede farklı bir yapılanmanın söz konusu olmadığını savunan Atalay, bu korku ve endişelerden kurtulmaları temennisinde bulundu. CİHAN

Yorumlar